Home » Social » Executarea silită a câinilor de la Bădeana, amânată

Executarea silită a câinilor de la Bădeana, amânată

Lucia Călinoiu, protectoarea câinilor fără stăpân, promite să facă în zece zile ce nu a reușit în cinci luni.

Ieri a fost a doua oară când executorul judecătoresc Iulian Stan a venit degeaba la adăpostul de câini de la Bădeana, cu scopul de a pune în aplicare sentința Tribunalului Vaslui, din 15 mai 2014, de evacuare a câinilor. Lucia Călinoiu, președinta Asociației „Salvați-l pe Azorel”, a cerut o nouă amânare a executării silite și a primit termen zece zile să finalizeze lucrările de amenajare a noului adăpost pentru cei 230 de câini pe care-i ține închiși într-un adăpost insalubru, la Bădeana, comuna Tutova. Teoretic, pe 7 noiembrie câinii vor fi mutați în noul adăpost, iar Ion Corciovă, primarul comunei, are „speranțe”.

Am decis să acordăm o ultimă păsuire Asociației «Ajutați-l pe Azorel». Se lucrează din plin la amenajarea cuștilor, au fost cumpărate toate materialele necesare de către asociație și sperăm că în 10 zile vom putea aduce aici câinii”, a declarat primarul.

Din mai și până acum, executorul judecătoresc a mai fost o dată prezent la Bădeana, chiar imediat după pronunțarea sentinței. De cinci luni, primarul Corciovă și Lucia Călinoiu, tot promit locuitorilor din zonă afectați de mirosul și zgomotul produse de patrupede, că lucrurile se vor rezolva. Asociația nu a avut banii necesari și nici forța de muncă pentru construirea într-un timp scurt a adăpostului de la Tutova.

Lucia Călinoiu a dat astăzi asigurări că, de această dată, termenul va fi respectat. Dacă de această dată câinii au rămas în adăpost, de pe 7 noiembrie au trei variante: ajung în stradă, sunt transferați la ONG-urile din țară, sau sunt mutați la Tutova. Cum se va descurca Călinoiu cu cei 230 de câini, cu ce îi va hrăni, cu ce bani îi va îngriji, numai ea știe.

De patru ani colaborăm cu ONG-uri din Norvegia, Anglia, Germania. Nu ne vor lăsa la greu. Avem deja 150 de câini adoptați în străinătate. Sunt convinsă că vom avea o colaborare bună cu ONG-urile din țările amintite”, a spus Lucia Călinoiu.

Dacă treaba merge atât de bine, se naște întrebarea pertinentă: de ce nu a reușit să strângă fondurile necesare finalizării adăpostului de la Tutova? (Mihaela NICULESCU)

Lucia Călinoiu, protectoarea câinilor fără stăpân, promite să facă în zece zile ce nu a reușit în cinci luni. Ieri a fost a doua oară când executorul judecătoresc Iulian Stan a venit degeaba la adăpostul de câini de la Bădeana, cu scopul de a pune în aplicare sentința Tribunalului Vaslui, din 15 mai 2014, de evacuare a câinilor. Lucia Călinoiu, președinta Asociației "Salvați-l pe Azorel", a cerut o nouă amânare a executării silite și a primit termen zece zile să finalizeze lucrările de amenajare a noului adăpost pentru cei 230 de câini pe care-i ține închiși într-un adăpost insalubru, la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile