Home / Administratie / Descentralizare: comasarea ITM cu AJPIS, fără disponibilizări

Descentralizare: comasarea ITM cu AJPIS, fără disponibilizări

Angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui și cei ai Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui nu vor rămâne pe drumuri după desființarea celor două instituții, ci își vor continua activitatea în instituția nou înființată.
Inspecția Muncii și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială vor fi desființate, iar în locul acestora va fi formată, prin comasare, o structură unică, denumită Agenția Națională pentru Inspecția Muncii și Securitate Socială, aflată în subordinea Ministerului Muncii. La nivelul județului Vaslui, vor dispărea ITM și AJPIS, cele două fiind comasate în Direcția județeană de Muncă și Securitate Socială.
Angajații celor două instituții care vor fi desființate pot să stea liniștiți, pentru că nu vor exista probleme în privința locurilor de muncă sau a drepturilor salariale. Conform directorului ITM, Gheorghe Chirvase nu se vor face disponibilizări, fiind preluat tot personalul. În schimb, detalii în ceea ce privește sediul noii instituții sau detalii cu privire la cine se va afla la conducere, nu se știu încă.
„Nimeni nu va fi afectat, nu se vor face disponibilizări, se preia tot personalul. Cine va prelua conducerea noii instituții, unde va fi sediul sau alte detalii, nu se știu încă. Se așteaptă proiectul de hotărâre”, a declarat Gheorghe Chirvase, director ITM Vaslui. (Roxana NĂSTASĂ)

Angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui și cei ai Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui nu vor rămâne pe drumuri după desființarea celor două instituții, ci își vor continua activitatea în instituția nou înființată. Inspecția Muncii și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială vor fi desființate, iar în locul acestora va fi formată, prin comasare, o structură unică, denumită Agenția Națională pentru Inspecția Muncii și Securitate Socială, aflată în subordinea Ministerului Muncii. La nivelul județului Vaslui, vor dispărea ITM și AJPIS, cele două fiind comasate în Direcția județeană de Muncă și Securitate Socială. Angajații celor…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Blocuri ANL pentru locuințe de serviciu și închiriere

Construcția de locuințe este una ...

18 august 2019 – Comune vasluiene în sărbătoare

Sărbătoarea Sfintei Marii aduce voie ...

%d blogeri au apreciat: