Home » Invatamant » Elevi cu care Bârladul se mândrește

Elevi cu care Bârladul se mândrește

de Mihaela NICULESCU

Marți, 12 mai, elevii Liceului M. Eminescu  din Bârlad au avut parte de o întâlnire specială, cu un oaspete deosebit. Pentru câteva zeci de minute a fost în mijlocul lor, dar și al cadrelor didactice – Angela Filote – ambasador, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

AngelaFilote2Intâlnirea a făcut parte dintr-un program al Comisiei Europene – „Back to school”, program prin care funcționarii europeni merg în școlile în care s-au format și relaționează cu elevii actuali. „Fostă elevă a Liceului M. Eminescu, șefă de promoție 1980-1984, excelența sa Angela Filote le-a prezentat elevilor prezenți în AngelaFilote3cancelaria liceului parcursul său educațional și profesional, îndemnându-i să-și descopere propriul potențial. Printre temele abordate au fost istoricul Uniunii Europene și rolul instituțiilor europene, elevii participând activ la discuții”, ne-a declarat Gheorghe Pricop, directorul Liceului M. Eminescu.

Prin intermediul acestei inițiative elevii se pot informa despre UE în mod direct, beneficiind de experiența celor care lucrează activ pentru construcția europeană. În urma acestor discuții elevii pot înțelege mai bine modul în care funcționează UE, pot afla mai multe detalii despre politicile europene și despre posibilitățile de a-și crea o carieră în domeniu.

Angela Filote a vizitat in aceeași zi și Planetariul amenajat în clădirea muzeului V. Pârvan, din fonduri europene. Excelența s-a întâlnit apoi la Vaslui cu oficialități ale orașului.

de Mihaela NICULESCU Marți, 12 mai, elevii Liceului M. Eminescu  din Bârlad au avut parte de o întâlnire specială, cu un oaspete deosebit. Pentru câteva zeci de minute a fost în mijlocul lor, dar și al cadrelor didactice – Angela Filote – ambasador, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România. Intâlnirea a făcut parte dintr-un program al Comisiei Europene - "Back to school", program prin care funcționarii europeni merg în școlile în care s-au format și relaționează cu elevii actuali. "Fostă elevă a Liceului M. Eminescu, șefă de promoție 1980-1984, excelența sa Angela Filote le-a prezentat elevilor prezenți în cancelaria liceului…

Review Overview

User Rating: 4.6 ( 1 votes)

About Mihai Vasile