Home » Social » Activități pentru integrarea socială a deținuților

Activități pentru integrarea socială a deținuților

de Roxana NĂSTASĂ

Penitenciarul Vaslui a organizat ieri, la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” din Vaslui, o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai instituțiilor publice și organizațiilor neguvernamentale locale, privind problematica reintegrării sociale a deținuților.

În urma acestei întâlniri, au fost structurate nevoile reale ale deținuților, activitățile pentru care este nevoie de sprijinul ONG–urilor, au fost identificați noi colaboratori care pot îmbogăți oferta de programe și activități educative, de asistență psihologică și asistență socială de la nivelul penitenciarului sau care pot contribui la reintegrarea socială a persoanelor care au executat sancțiuni privative de libertate.

De asemenea, a fost stabilit un calendar de activități pe baza unor planuri comune de măsuri, centrate pe facilitarea reintegrării persoanelor private de libertate, a fost constituită o bază de date/portofoliu cu privire la tipurile de activități desfășurate, categorii de beneficiari, tipuri de servicii oferite de colaboratori.

„Prin desfășurarea unor astfel de activități avem convingerea că putem contribui la o comunitate mai sigură, iar infracționalitatea poate fi redusă semnificativ doar dacă oamenii, organizațiile și instituțiile colaborează pentru interesul general al societății”, a declarat Nicolae Toma, purtător de cuvânt al Penitenciarului Vaslui.

de Roxana NĂSTASĂ Penitenciarul Vaslui a organizat ieri, la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” din Vaslui, o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai instituțiilor publice și organizațiilor neguvernamentale locale, privind problematica reintegrării sociale a deținuților. În urma acestei întâlniri, au fost structurate nevoile reale ale deținuților, activitățile pentru care este nevoie de sprijinul ONG–urilor, au fost identificați noi colaboratori care pot îmbogăți oferta de programe și activități educative, de asistență psihologică și asistență socială de la nivelul penitenciarului sau care pot contribui la reintegrarea socială a persoanelor care au executat sancțiuni privative de libertate. De asemenea, a fost stabilit un…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile