Home » Administratie » Loteria bonurilor fiscale – iată valoarea câștigătoare!

Loteria bonurilor fiscale – iată valoarea câștigătoare!

de Marian MOCANU

Dumincă, a avut loc o nouă extragere ocazională la loteria bonurilor fiscale organizată de Ministerul Finanțelor, care a venit cu noi reglementări. La extragere au participat bonurile emise în perioada 29 martie – 31 mai, premiul pentru bonul câștigator, de un milion de lei, urmează să fie împărțit între cel mult 100 de câștigători. La cea de-a doua extragere, câștigatoare sunt bonurile emise în data de 23 mai cu o valoare între 135,00 și 135,99 lei.

Duminică, a avut loc cea de-a doua extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale organizată de Ministerul Finanțelor Publice. La extragere au participat bonurile emise în perioada 29 martie – 31 mai, premiul pentru bonul câștigator, de un milion de lei, urmează să fie împărțit între cel mult 100 de câștigători. La cea de-a doua extragere, câștigatoare sunt bonurile fiscale emise în data de 23 mai având o valoare cuprinsă între 135,00 și 135,99 lei.

După semieșecul de la prima extragere, atunci când au fost depuse 18.215 de cereri de revendicare a premiilor, astfel încât suma acordată pentru fiecare câștigător a fost de doar 55 de lei, au fost aduse unele modificări la regulamentul de organizare a Loteriei Bonurilor Fiscale. Este vorba în principal de acordarea a doar 100 de premii, în valoare de câte 10.000 lei.

În cazul în care vor fi depuse mai multe bionuri la cea de-a doua extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale va avea loc o a doua extragere, pentru desemnarea celor 100 de câștigători. Trebuie spus că la prima extragere, au fost foarte mulți câștigători, atât datorită valorii bonului câștigător, valoare cuprinsă între 6.00 și 6.99 lei, accesibilă oricărui cumpărător, cu atât mai mult cu cât în perioada respectivă au fost mai multe acțiuni și controale pe linia disciplinei fiscale, inclusiv a obligativității eliberării de bonuri fiscale.

De remarcat este faptul că, după încetarea controalelor, comercianții au revenit la „bunele” obiceiuri, de a nu elibera bonuri fiscaleA adevărat că nici cumpărătorii, dezamăgiți de premiile mici puse în joc, primite la mai bine de două luni distanță, și de faptul că pentru depunerea bonurilor au avut de îndeplinit mai multe formalități, nu au mai insistat pentru a primi bon fiscal la fiecare cumpărătură. De această dată, dat fiind valoarea bonului fiscal, de 135 lei, este posibil chiar ca, din cauză că nu vor fi mulți câștigători, valoarea premiilor să depășească 10.000 lei, cu atât mai mult cu cât 23 mai a fost într-o zi de sâmbătă.

Loteria bonurilor fiscale: Regulament și criterii

Pentru revendicarea premiului, bonul fiscal câștigător la loteria bonurilor fiscale trebuie să îndeplinească o serie de criterii. Bonul trebuie sa fie emis de o casă de marcat fiscală, care funcționează în conformitate cu OUG nr. 26/1999, iar toate informațiile de pe bon trebuie să fie vizibile și lizibile. Bonurile considerate câștigătoare vor fi depuse, împreună cu o cerere tip și o copie a actului de identitate, însoțită de datele contului bancar în care ar urma să fie virat eventualul premiu, la ghișeele agențiilor Administrației Finanțelor Publice din raza de competență în termen de maxim 30 de zile de la extragere, deci până pe data de 27 iulie. După verificarea bonurilor fiscale câștigătoare, premiile vor fi virate în conturile câștigătorilor în maxim două luni, deci undeva în luna septembrie a acestui an.

de Marian MOCANU Dumincă, a avut loc o nouă extragere ocazională la loteria bonurilor fiscale organizată de Ministerul Finanțelor, care a venit cu noi reglementări. La extragere au participat bonurile emise în perioada 29 martie - 31 mai, premiul pentru bonul câștigator, de un milion de lei, urmează să fie împărțit între cel mult 100 de câștigători. La cea de-a doua extragere, câștigatoare sunt bonurile emise în data de 23 mai cu o valoare între 135,00 și 135,99 lei. Duminică, a avut loc cea de-a doua extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale organizată de Ministerul Finanțelor Publice. La extragere au participat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: