Home » Social » Expo-Zoo Agroind s-a oprit la ediția a XIII-a

Expo-Zoo Agroind s-a oprit la ediția a XIII-a

de Marian MOCANU

Nici în acest an nu va fi organizat Expo-Zoo Agroind, cândva unul dintre cele mai apreciate evenimente agricole care aducea la start zeci de crescători de animale de rasă, producători ori procesatori agricoli, dar și firme din domeniul vânzării de utilaje agricole.

agro-zooEdiția a XIII-a (număr cu ghinion), din anul 2012 a Expo-Zoo Agroind se pare că a fost ultima care a mai fost organizată la Vaslui, după ce Attila Miklos, fostul director al Oficiului de Ameliorare și Reproducție în Zootehnie (OARZ) Vaslui, cel care a inițiat evenimentul în urmă cu peste 20 de ani, a ieșit la pensie, anul trecut.

Anul trecut, ceea ce trebuia să fie ediția cu numărul XIV a unuia dintre cele mai apreciate evenimente de profil, a fost amânată nedeterminat din cauza unui focar de infecție cu boala limbii albastre la animale apărut în județul Vaslui.

În acest an, pur și simplu nu mai are cine se ocupa de organizarea unei manifestări de o asemenea anvergură, care aducea la start zeci de crescători de animale de rasă nu doar din județul Vaslui, ci din întreaga Moldovă. Asta cu atât mai mult cu cât și Gheorghe Cojan, cel care i-a succedat lui Miklos la conducerea OARZ a ieșit și el la pensie, iar instituția numără acum doar trei angajați!

Expo Zoo 2010 71În anul 2012, la ultima ediție a Expo-Zoo Agroind, vasluienii au putut admira peste 100 de bovine și taurine, de diverse rase de carne și lapte, peste 200 de exemplare de ovine și caprine dar și cai de rasă. În premieră, la expozitie au fost expuse cele mai mai reușite exemplare de câini de rasă, măgari, iepuri și păsări rare ale unor crescători vasluieni. Dat fiind faptul că s-a desfășurat în aceeași perioadă și într-o locație alăturată bâlciului anual, la Ediția a XIII-a Expo – Zoo Agroind din anul 2012 au fost peste 3.000 de vizitatori! Din păcate, este posibil ca acest eveniment să iasă din tradiție, acum, când după mulți ani, numărul animalelor a crescut la un nivel comparabil cu cel de dinainte de 1989, iar crescătorii pun din ce în ce mai mult acces pe calitate, nu pe cantitate.

de Marian MOCANU Nici în acest an nu va fi organizat Expo-Zoo Agroind, cândva unul dintre cele mai apreciate evenimente agricole care aducea la start zeci de crescători de animale de rasă, producători ori procesatori agricoli, dar și firme din domeniul vânzării de utilaje agricole. Ediția a XIII-a (număr cu ghinion), din anul 2012 a Expo-Zoo Agroind se pare că a fost ultima care a mai fost organizată la Vaslui, după ce Attila Miklos, fostul director al Oficiului de Ameliorare și Reproducție în Zootehnie (OARZ) Vaslui, cel care a inițiat evenimentul în urmă cu peste 20 de ani, a ieșit…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile