Home / Social / Incendiu în ”cartierul” rromilor!
Nu puteam începe periplul nostru decât în cel mai celebru ghetou bârlădean situat pe strada căpitan Grigore Ignat, care în urmă cu cinci ani a fost mutat din centrul orașului, la periferia acestuia, într-un complex de căsuțe nou-nouț. Costuri: peste 65 de miliarde de lei vechi, de la bugetul local. Aici sunt concentate cele mai multe familii de rromi, cei mai mulți dintre asistații social, cei care stau cu mâna întinsă și așteaptă pomană de la statul român. Zona arată deplorabil pentru că locatarii au procedat la fel ca și cu vechea locație, blocul G1 din centrul Bârladului: au început să distrugă totul, până și polistirenul cu care s-a făcut termoizolația clădirilor. O vorbă din popor spune că facerea de bine e...

Incendiu în ”cartierul” rromilor!

de Răzvan CĂLIN

Un apartament din complexul de locuințe sociale situat pe strada căpitan Grigore Ignat a fost distrus de flăcări.

Luni noaptea, un incendiu izbucnit la complexul de locuințe sociale de pe strada căpitan Grigore Ignat din Bârlad i-a băgat în sperieți pe locatarii acestuia. Căsuțele sunt locuite în cea mai mare parte de cetățeni de etnie rromă, cu o situație financiară și materială precară, foștii locatari ai celebrului ”ghetou” din centrul Bârladului.

Pompierii militari bârlădeni au fost alertați prin 112 în jurul orei 22.12 și au trimis imediat la fața locului trei echipaje dotate cu atutospeciale de stingere și o multifuncțională pentru asigurarea rezervei de apă.

”La momentul sosirii echipelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență în interiorul unui apartament cu două camere, fiind propagat și către acoperișul clădirii. Flăcările au distrus bunurile din interiorul apartamentului și circa cincizeci metri pătrați din acoperis, pompierii militari reușind să limiteze extinderea incendiului către celelalte apartamente. Cel mai probabil, împrejurarea determinantă care a condus la generarea acestui incendiu a fost focul deschis în spații închise, respectiv lăsarea unei lumânări nesupravegheate și amplasată necorespunzător”, ne-a declarat căpitanul Petre Iftene, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” Vaslui.

de Răzvan CĂLIN Un apartament din complexul de locuințe sociale situat pe strada căpitan Grigore Ignat a fost distrus de flăcări. Luni noaptea, un incendiu izbucnit la complexul de locuințe sociale de pe strada căpitan Grigore Ignat din Bârlad i-a băgat în sperieți pe locatarii acestuia. Căsuțele sunt locuite în cea mai mare parte de cetățeni de etnie rromă, cu o situație financiară și materială precară, foștii locatari ai celebrului ”ghetou” din centrul Bârladului. Pompierii militari bârlădeni au fost alertați prin 112 în jurul orei 22.12 și au trimis imediat la fața locului trei echipaje dotate cu atutospeciale de stingere…

Review Overview

About Razvan Calin

2 comments

  1. Sa arda toate ciorile alea borate de acolo, ca sa se mai curate orasu asta.

x

Check Also

Regretul unui cizmar bârlădean, că breasla lui va dispărea în câțiva ani

Meseriașii sunt pe cale de ...

Ce comoară ascunde Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad?

Sala cu vitralii de la ...

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: