Home » Social » Premieră națională: Un politician homosexual devine prim-ministrul țării. Informații de culise, la Teatrul ”Victor Ion Popa” Bârlad

Premieră națională: Un politician homosexual devine prim-ministrul țării. Informații de culise, la Teatrul ”Victor Ion Popa” Bârlad

Sâmbătă, 20 februarie, fix la ora 18.30, va bate din nou gongul pe scena Teatrului „Victor Ion Popa” din Bârlad. Bârlădenii sunt așteptați la o nouă premieră teatrală dar și națională. Spectacolul „Psihoterapolitica” pus în scenă de regizorul Dorin Mihăilescu are la bază un text deosebit de bine scris, semnat de dramaturgul polonez Dominik W. Rettinger.

afis_psihoterapolitica„Scenariul este cât se poate de actual, în contextul în care DNA face descinderi printre politicieni, dar și al alegerilor locale care se apropie. Spectacolul este o satiră erotică în care se vorbește despre relații intime, dar mai mult despre politică. Piesa este dinamică, rolurile, cel puțin cele masculine, foarte ofertante și având în vedere și caracterul ei foarte actual, credem că va fi primită foarte bine de public. Pe scurt, un politician încearcă să-și acopere o escrocherie invocând statutul de gay. Soția îl trădează însă și planul acestuia este dat peste cap. Un alt plan, însă, îi va reuși fără a avea nici un merit. Devine prim-ministru. Piesa va pune pe gânduri, cu siguranță, publicul spectator”, a declarat regizorul Dorin Mihăilescu.POZA PIESA

Rolul principal, al politicianului, este interpretat de actorul Cristian Todică. Este un rol greu, pe care a încercat să și-l construiască urmărind în ultimele luni prestația politicienilor din emisiunile televizate.

„Este greu să joci un astfel de rol. Părerea mea e că, dacă te-ai născut mitoman, ca politician poți ajunge departe. Mitomania e în genă. Vă dați seama cât de greu este să construiești un asemenea rol. Las publicul să decidă, așadar, dacă mi-a izbutit sau nu”, a mărturisit Cristian Todică.

Alături de acesta, fac parte din distribuție și George Sobolevschi, Ramona Părpăliță și Petronela Ene. Scenografia este semnată de Sandu Maftei.

Așadar, pregătiți-vă sâmbătă pentru o comedie spumoasă, care se va juca timp de o oră și patruzeci de minute fără pauză, în care actorii bârlădeni vă invită în culisele vieții politicienilor. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: