Home » Sanatate » Acces restricționat în Spitalul de Urgențe „Elena Beldiman”!

Acces restricționat în Spitalul de Urgențe „Elena Beldiman”!

Având în vedere numărul mare de viroze în rândul bârlădenilor, conducerea Spitalului de Urgențe „Elena Beldiman” din Bârlad a dispus restricționarea vizitelor în saloane. Astfel, de săptămâna trecută, vizitatorii au acces în spital strict în orele de vizită (12-14, 18-20).

Fiecare pacient are dreptul, în această perioadă, să fie vizitat de cel mult două persoane și nu mai mult de cinci minute la o vizită. Toți aparținătorii vor fi obligați să poarte pelerină de protecție și, pe cât posibil, să nu-și viziteze rudele internate dacă suferă de afecțiuni respiratorii de sezon.

Valul de viroze este abia la început, sunt de părere epidemiologii, sezonul acestor afecțiuni prelungindu-se în acest an până în luna aprilie, chiar. Sunt foarte multe tipuri de virusuri care circulă, invclusiv AH1N1, de aceea prudența trebuie să fie cuvântul de ordine în privința accesului în spital.

La Bârlad, numărul virozelor diagnosticate este în creștere, în ambulatoriul secției Boli infecțioase, de exemplu, prezentându-se zilnic șapte – opt persoane cu astfel de afecțiuni. Din datele primite de la această secție, deocamdată nu a fost suspectat și diagnosticat decât un singur caz de gripă, cel al unei femei de 65 de ani. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

2 comments

  1. Am locuit foarte multi ani de zile in Franta, mai mult de 25, dar niciodata, in niciun spital nu a fost restrictionate vizitele in saloane pentru niciun motiv. Bine inteles cu exceptia salilor de operatie si de reanimare. Nu inteleg de ce la Barlad precum si in alte spitale se decreteaza carantina.

  2. Da,adevărul că, acel halat verde te protejează de toți microbii având în vedere ca îl porți după zeci sau sute de vizitatori!

%d blogeri au apreciat: