Home » Politic » Liberalii, cu ochii pe lege și pe PSD

Liberalii, cu ochii pe lege și pe PSD

Senatorul liberal Dan Marian a declarat, ieri, în cadrul undei conferințe de presă organizată la sediul PNL Bârlad, că deține informații cum că PSD are în intenție ca, la alegerile locale din iunie, să uzeze de metode ”ilegale” pentru a asigura succesul candidaților.

”Avem informații că PSD are de gând să se folosească în mod ilegal de poștași pentru a «convinge» electoratul să pună ștampila pe candidații săi. Eu le transmit poștașilor să nu dea curs acestei metode, să nu intre în cârdășie cu PSD, să nu cadă în această capcană. Mita electorală se pedepsește crunt de lege. Nu vreau să se ajungă în situația ca poștașii să fie percheziționați în timpul serviciului, nu vreau să se ajungă în situația de a fi controlați în geantă”, a avertizat Dan Marian.

Tot în cadrul conferinței de presă, senatorul liberal a prezentat, în fața camerelor, un «afiș electoral» al deputatului Adrian Solomon, mai exact o parodie după afișul existent estnews - afis-electoral-solomon-dan-marianîn mai multe locuri publice din Bârlad, prin care deputatul PSD face cunoscute principalele obiective îndeplinite în timpul mandatului său.

”Am intrat în posesia adevăratei reclame a lui Adrian Solomon care, după cum se vede, a început campania electorală. Iată ce ne spune! Unu: «Am jurat pentru gazele de șist». Într-adevăr știm cum a jurat cu mâna pe Biblie că va împiedica forarea gazelor de șist. O minciună marca PSD care, după ce a ajuns la guvernare a uitat ce a promis și a dat liber la foraje. Doi: «Am confiscat Bârladul». Are dreptate. Ne arată asta la ședințele de Consiliu Local, unde se erijează în primar, în președinte de ședință, în șeful suprem al Bârladului. Oare este bine? Trei: «Cine are altă părere este redus la tăcere». Este cunoscut cazul elevei Andra Pălmaciu, care a îndrăznit să critice condițiile în care se circulă la Bârlad cu mijloacele de transport în comun ale «Unistilului». Dacă fata și-a spus părerea, domnul Adrian Solomon a avut grijă să-i pună imediat pumnul în gură. Toate cele trei puncte sunt valabile «Pentru toți», după cum ne asigură domnul deputat Adrian Solomon”, a declarat senatorul Dan Marian.

”Nu există nicio înțelegere între PNL și PSD”

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Dumitru Boroș, cadidatul PNL la primăria Bârlad a acuzat PSD că a lansat zvonuri mincinoase despre el: ”Probabil acestui partid îi aparține dezinformarea că, între PNL și PSD, între mine și Adrian Solomon, ar exista o înțelegere. Vreau să dezmint categoric: nu există nicio înțelegere, niciun compromis între noi și nici nu va exista vreodată. Noi suntem liberali, eu sunt liberal, sunt un om de dreapta. Nu este posibil un pact cu PSD, orice înțelegere iese din discuție”.

Legat de prezența deputatului Solomon la ședințele Consiliului Local Bârlad, Boroș a precizat pentru cetățenii orașului că acesta este invitat și nimic altceva: ”Acesta este rolul dumnealui acolo, iar faptul că își depășește limitele atunci când intervine în discuții, când polemizează, dă indicații, vorbește și influențează votul este imoral și ilegal”.

Dumitru Boroș a protestat, de asemenea, împotriva unor acuzații pe care deputatul PSD i le-a adus în plenul ședinței CL: ”Am fost ținta unor acuzații nefondate venite din partea lui Adrian Solomon care a afirmat că o firmă care a contestat licitația pentru canalizarea din Munteni-Podeni are legătură cu noi. Dezmint categoric: nu știu cine este această firmă, nu știu la ce s-a referit când a spus așa ceva”.

Candidatul liberal a ironizat și criticat metoda PSD de a se adresa locuitorilor cartierelor Podeni și Munteni în scris: ”Le-a trimis cetățenilor scrisori în care spun ce harnici sunt cei de la PSD, în care le vorbesc despre canalizarea din cartiere și dau și dau și un grafic de realizare a acestui proiect. Dar până acum ce-ați făcut? Sunt la conducerea orașului de 16 ani și abia acum s-au gândit că oamenilor le trebuie canalizare? Nu au făcut nimic pentru ei. În 2013, referitor la canalizare, au făcut o hârtie, în 2014 – două hârtii, iar în 2015, o singură hârtie. Cel puțin ultimii 12 ani au fost un eșec total al administrației PSD, cea mai dezastruoasă administrație, iar bârlădenii nu trebuie să le mai permită să stea în fruntea lor”.

Senatorul Dan Marian a subliniat, la rându-i, situația în care se află nu doar Bârladul, ci întreg județul Vaslui după 25 de ani de guvernare pesedistă: ”O concluzie clară se desprinde după acest sfert de secol în care județul nostru a stat sub semnul roșu al PSD. Aceea că suntem primii din țară la șomaj, primii din țară la sărăcie și ultimii la absorbția de fonduri europene. În iunie, toți cetățenii județului Vaslui trebuie să-i sancționeze prin votul lor. Să spună: «Adio, sărăcie! Adio, PSD!»”.

About Tehno Redactor