Home » Justitie » Clanul Dura și gruparea luptătorilor MMA, ridicați de mascați!

Clanul Dura și gruparea luptătorilor MMA, ridicați de mascați!

de Răzvan CĂLIN, Simona MIHĂILĂ

retinut-audieri-mmaAcțiune mamut, miercuri, după-amiază, a polițiștilor bârlădeni în dosarul încăierării de sâmbătă noaptea dintre mai mulți membri ai clanului de rromi Dura și luptători MMA de la Fight Club Titans Bârlad. La acțiune au participat peste 80 de polițiști de la unitățile din Bârlad, Vaslui, Murgeni și secțiile de poliție rurală din jurul orașului. Acestora li s-au adăugat echipe al SAS (Serviciul de Acțiuni Speciale) din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui și importante efective de jandarmi de la unitățile din Vaslui și Bacău.ee

Acțiunea polițiștilor bârlădeni, derulată sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, a cuprins nu mai puțin de 19 percheziții domiciliare, atât la diferiți membri ai clanului Dura, cât și printre sportivii ce se antrenează în cadrul Fight Club Titans. Polițiștii au descins inclusiv acasă la Marian Albișor, unul din cei implicați direct în acest conflict și care, în ediția nostră de ieri, a acordat ziarului Est News prima declarație despre incidentul de sâmbătă, dar și la Marian Rădoi, ginerele lui Vasile Rădoi, șeful Poliției Locale Bârlad.

scandal dura - mma2În urma perchezițiilor efectuate (inclusiv în toate sălile de antrenamente din oraș), au fost ridicate mai multe arme albe, gen bâte, săbii, cuțite etc. De asemenea, au fost conduse la sediul Poliției Bârlad pentru audieri nu mai puțin de 15 persoane, atât din rândul membrilor clanului Dura, cât și dintre luptătorii MMA, între care Iulian Călin și Marian Albișor.

”Acțiunea a vizat, fără discriminare, toate persoanele care nu respectă legea. Cetățenii care au impresia că legea se aplică în sala de sport, pe stradă, sau pe rețelele de socializare, se înșeală amarnic. În România, legile statului sunt aplicate de către instanțele de judecată, parchet și poliție”, ne-a declarat comisarul – șef Vasile Chelaru, comandantul Poliției Bârlad.

Conflictul dintre cele două tabere escaladase foarte mult în ultimele zile. Chiar în cursul serii de marți, 28 iulie, s-a consumat o nouă altercație între indivizi de ambele părți. În același timp, pe rețelele de socializare situația devenise extrem de tensionată pentru că, mai ales cei din rândul luptătorilor MMA, începuseră să inflamrobert duraeze spiritele împotriva celor din clanul Dura. Situația era pe punctul de a scăpa de sub control, așa încât autoritățile bârlădene s-au grăbit să intervină pentru a domoli spiritele și pentru a ”reinstaura liniștea și ordinea” în orașul Bârlad, așa cum s-a exprimat comisarul – șef Chelaru.

Tensiunile între cele două grupări au atins punctul culminant în noaptea de sâmbătă spre duminică, când o grupare din clanul Dura s-a încăierat într-un bar din zona Stației CFR Bârlad cu câțiva luptători MMA. În urma altercației, la Compartimentul Primire Urgențe de la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” au ajuns Robert Dura (20 de ani) și Marian Albișor (36 de ani), luptător MMA. Ulterior, acesta din urmă a declarat în exclusivitate pentru Est News că nu are cunoștință de ce a fost atacat de cei din clanul Dura și că Robert Dura ar fi încercat să-l hăcuiască cu o sabie și un cuțit.

About Razvan Calin