Home » Sanatate » Deschiderea Centrului de Permanență din Bârlad se amână, probabil, până anul viitor

Deschiderea Centrului de Permanență din Bârlad se amână, probabil, până anul viitor

Centrul de Permanență de la Bârlad mai are de așteptat până când va fi dat în funcțiune. Deși primarul orașului a avansat ca dată de inaugurare sfârșitul lunii septembrie, Centrul de Permanență are șanse foarte mici să fie deschis anul acesta. Asta, pentru că nu s-a format echipa de medici și asistente care să asigure programul impus de normele sanitare.

Primăria a pus căruța înaintea cailor, a trimis documentele necesare către Direcția de Sănătate Publică Vaslui, dar, din păcate, trebuia ca odată cu acestea să trimită și lista cuprinzând medicii doritori să presteze servicii medicale în acest centru. Nici până la această oră nu se cunosc numele medicilor care și-au manifestat dorința de a lucra la Centrul de Permanență, nici al asistentelor cu care medicii trebuie să încheie contract și nici al medicului coordonator.

Reprezentanții DSP spun că în afară de documentație, de la DAS din cadrul Primăriei Bârlad nu a mai primit nimic altceva. Pentru că nu există o echipă de minim cinci medici și cinci asistente, Centrul de Permanență de la Bârlad nu poate primi autorizație de funcționare. În lipsa autorizației de funcționare, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate nu poate finanța Centrul de Permanență.

Reprezentanții CJAS Vaslui spun că în acest moment există bani pentru finanțarea centrului, numai că nu au cu cine să încheie contractele. Așadar, s-ar putea ca Centrul de Permanență din Bârlad să rateze un start bun, pentru că nu se știe ce reglementări vor mai apărea în privința acestor centre, anul viitor.

Este foarte posibil ca înființarea de noi centre să fie blocată așa cum s-a mai întâmplat cu câteva luni în urmă. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: