Negreștiul are asistență medicală: Primul spital privat din județ
Luni, 20 ianuarie, medicul Iulian Șerban, fost șef al CJAS Iași, va deschide un spital la Negrești. Unitatea va funcționa, pentru început, cu patru secții de zi, urmând ca în scurt timp să aibă și un centru de permanență.
Ieri a fost inaugurat oficial primul spital privat din județ. La Negrești, o firmă aparținând fostului șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iași, medicul Iulian Șerban, a pus bazele unui nou spital în vechea clădire a spitalului din localitate, închisă în urmă cu mai bine de trei ani. Pentru început, noul spital va funcționa cu 20 de paturi și patru secții: chirurgie, pediatrie, balneofizioterapie și obstetrică-ginecologie.
“Medicii sunt din Iași, plătiți cu salarii occidentale, fiindcă altfel nu veneau. Mai avem angajați șapte asistenți medicali, doi infirmieri, un registrator și un manager. Aceștia sunt din Negrești. Cererile de angajare sunt mult mai multe, însă, deocamdată, atât ne putem permite. În momentul când ne vom extinde, vom avea create cel puțin 50 de locuri de muncă”, a declarat Iulian Șerban.
Pentru început, locuitorii din Negrești și din șase comune vasluiene și două ieșene vor beneficia de consultații de specialitate, însă șefii unității intenționează ca într-un timp scurt să fie posibilități de spitalizare continuă: “Avem în vedere dezvoltarea afacerii. Investițiile vor continua și la etaj, plus anexe, iar cu aprobarea Ministerului Sănătății, vom avea o unitate cu 30 de paturi care să acorde asistență medicală, în special, pentru afecțiunile cronice”.
Primarul Vasile Voicu îi anunță pe negreșteni că nu vor plăti pentru asistența medicală primită de la noul spital: “Toate costurile vor fi decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.
Pentru noi este o zi istorică și le mulțumesc celor care s-au preocupat de deschiderea noului spital”.
Firma ieșeană și-a propus să aibă o medie de 300-400 de pacienți lunar.
“Investițiile sunt de câteva zeci de mii de euro și vor fi mult mai mari după ce vom finaliza lucrările. Riscul cel mai mare acum îl reprezintă instabilitatea legislativă. Nu ne temem de eventualitatea deschiderii unei secții externe a Spitalului Județean. Concurența face bine”, a mai spus medicul Iulian Șerban.
Acesta le-a spus pacienților că nu este acceptată șpaga, postând încă de la intrare mesaje prin care oamenii sunt rugați să nu ofere «atenții» angajaților din spital.