Bilanț tragic al inundațiilor: Prim-ministrul s-a acoperit de „glorie”
„Cerem premierului Ponta să spună câți bani a investit în dotările Centrului de comandă înființat la Palatul Victoria și de ce nu a fost folosit în gestionarea situației generate de inundațiile din aceste zile”, a declarat Ciprian Iftimoaei, prim-vicepreședintele PDL Vaslui.
„Ce se întâmplă acum în Teleorman este dovada clară a politicilor criminale duse de PSD la nivel central și local. Baronii PSD ignoră ani de-a rândul nevoile comunităților pe care le conduc și le țin în sărăcie”, a declarat, ieri, Ciprian Iftimoaei, prim-vicepreședintele Organizației Județene a PDL Vaslui.
Iftimoaei este de părere că premierul și vicepremierii Liviu Dragnea și Gabriel Oprea – „trio al dezastrului” – trebuie să-și asume bilanțul tragic al inundațiilor pentru că nu au făcut nimic pentru a preveni aceste dezastre soldate cu pierderea de vieți omenești și bunuri materiale. Liderul PDL l-a acuzat pe Victor Ponta că a răvășit legislația, risipind banul public pe instituții care se dovedesc a fi perfect nefolositoare, precum Centrul de comandă de la nivelul guvernului, inaugurat cu fast pe 8 aprilie.
„Confruntat cu inundațiile, guvernul incompetent a dat fuga, luni, 21 aprilie, tot în Centrul de Comandă al Ministerului Afacerilor Interne pentru a coordona, chipurile, operațiunile din zonele calamitate. Cerem premierului Ponta să spună câți bani a investit în dotările Centrului de comandă înființat la Palatul Victoria și de ce nu a fost folosit în gestionarea situației generate de inundațiile din aceste zile. El și-a arătat din plin inutilitatea zilele acestea când patru oameni au murit. Efectul modificărilor legislative operate heirupist de Ponta se vede cu ochiul liber: răvășirea sistemului de salvare a oamenilor și bunurilor și disiparea responsabilităților între demnitarii Guvernului Ponta. Potrivit modificărilor operate de Guvernul Ponta prin OUG 1/2014, privind unele măsuri în domeniul managementului situațiilor de urgență, și prin HG 94/2014, privind organizarea, funcționarea și componența Comitetului național pentru situații speciale de urgență, au căpătat atribuții pentru astfel de situații trei entități: Comitetul național pentru intemperii și calamități, Comitetul național pentru situații speciale de urgență, plus Departamentul pentru situații de urgență înființat la Ministerul Afacerilor Interne. În fond, au fost înființate trei centre pentru trei persoane (Dragnea – intemperii, Oprea – situații speciale, Arafat – salvări de oameni), dar care și-au dovedit neputința în situațiile de urgență. Așa să le rămână numele!”, a încheiat Ciprian Iftimoaei.