altex
Social

Asociația „Myosotis” din Bârlad ajută, în continuare, persoanele cu dizabilități

Asociația „Myosotis” din Bârlad a împlinit 20 de ani de existență. Cu acest prilej, în perioada 3-13 noiembrie vor fi organizate mai multe activități, atât cu beneficiarii asociației și familiilor acestora, cât și cu bârlădenii. „Myosotis” va putea să-și prezinte activitatea în cadrul zilei porților deschise, pe 8 noiembrie, la Casa „Esme”, iar pe 9 noiembrie la Locuința Protejată (LP) „Casa Trandafirilor”

Ieri, Asociația „Myosotis” din Bârlad a organizat o conferință de presă prin care a dorit să prezinte comunității planul strategic pentru perioada 2016-2020. Printre noutățile pe care le va aduce în desfășurarea activității, „Myosotis” își propune să acorde serviciile sale nu doar copiilor între 4 și 11 ani, cu dizabilități, ci până la împlinirea vârstei de 18 ani, în funcție de caz. Ulterior, tinerii cu dizabilități proveniți de la Casa „Esme” vor putea fi ajutați să se integreze mai ușor în societate prin înființarea uni atelier protejat, în care aceștia să învețe o meserie, să obțină venituri și, evident, să facă terapie ocupațională.

O altă noutate pe care Asociația „Myosotis” o propune în planul de strategie lansat ieri este amenajarea unei noi Locuințe Protejate care să găzduiască 6-8 persoane. În prezent, există doar o Locuință Protejată, „Casa Trandafirilor”, unde beneficiază de consiliere șapte adulți cu probleme psihice. Înființată în 2005, Casa „Esme” a reușit prin echipa de specialiști să satisfacă nevoile reale ale copiilor cu dizabilități, cu vârste între 4 și 11 ani.

Prin noua strategie, dorim să trecem de la nivelul actual la unul superior în ceea ce privește abordarea copilului cu dizabilități. Ne propunem să îl privim într-un cadru mai larg, să cunoaștem contextul familial în care se dezvoltă. Tot în cadrul planului de strategie pentru următorii 4-5 ani, dorim să schimbăm mentalitatea bârlădenilor cu privire la modul în care sunt percepuți cei cu dizabilități, pentru că nu este normal că bârlădenii au încă o mentalitate marcată de stereotipuri față de aceste persoane”, a declarat Loredana Dobrin, coordonatoarea Casei „Esme”.

Un câștig pentru comunitate a fost și înființarea de către Asociația „Myosotis” a Centrului Tinerilor Voluntari, ale cărui proiecte au vizat acordarea de sprijin copiilor cu dizabilități și celor din medii defavorizate. Noul plan strategic îi va aduce pe tinerii voluntari în casele oamenilor în vârstă, bolnavi și neputincioși, ceea ce este o adevărată provocare pentru voluntari, dar în același timp o necesitate pentru comunitate.

test

La evenimentul aniversar a fost prezentă și Carol R. Daniel, cea care a pus bazele Asociației „Myosotis” din Marea Britanie, chiar la Bârlad, în 2006. Inițiatoarea acestui proiect care și-a dovedit incontestabil eficiența în cei 20 de ani a ținut să mulțumească tinerilor care au continuat activitatea Asociației, în special Loredanei Dobrin și myosotis-carol-r-danieldirectorului executiv al „Myosotis” Bârlad, Mihai Popa. Eu mă bucur că ai mei «copii» au crescut și continuă să fie aproape de oamenii care au atâta nevoie de ei. Planul strategic lansat astăzi este un plan pentru Bârlad și nu doar pentru «Myosotis»”, a mărturisit Carol.

Asociația „Myosotis” își pune mari speranțe pe sprijinul comunității și, în special, al municipalității.

Am avut mai multe întâlniri cu edilii orașului. În urmă cu ceva timp am fost informat că Primăria intenționa să elaboreze un ghid de finanțare pentru ONG-uri. Încă nu s-a realizat, dar sperăm că atenția edilului va fi orientată și către ONG-uri, care trebuie ajutate financiar, pentru că, la urma urmei, beneficiarii nu sunt decât cetățeni ai orașului aflați în dificultate”, a declarat Mihai Popa, directorul executiv al Asociației „Myosotis” Bârlad. (Mihaela NICULESCU)

Related Articles

Back to top button