BusinessLocal

Întreprinzătorii debutanți își închid firmele! Tinerii nu mai pariază pe afaceri

Programul destinat sprijinirii tinerilor antreprenori nu are succes în județul Vaslui. În ultimul an, a fost înregistrată doar o singură Societate cu Răspundere Limitată. În  schimb, a crescut numărul firmelor care au fost radiate. Pentru a putea beneficia de alocația financiară nerambursabilă până la 10.000 de euro, societatea trebuie să fie înființată de un întreprinzător debutant de până în 35 de ani.

Potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, la finalul lunii martie 2025, în județul Vaslui erau înființate în total 356 de Societăți cu Răspundere Limitată – Debutant (SRL-D), din care 268 de societăți mai sunt în funcțiune, în timp de 88 de firme au fost radiate.

De asemenea, 11 societăți sunt în curs de înființare, fiind înregistrate 57 de rezervări de denumire SRL-D.

Spre comparație, la finalul lunii martie 2024, în județul Vaslui erau înființate în total 355 de Societăți cu Răspundere Limitată – Debutant (SRL-D), din care 271 de societăți mai sunt în funcțiune, în timp de 84 de firme au fost radiate.

Afacerile active vizează domenii precum transport, construcții, reparare autovehicule, comerț cu amănuntul, coafură, alte activități de înfrumusețare etc.

test

Pentru a putea beneficia de alocația financiară nerambursabilă până la 10.000 de euro, societatea trebuie să fie înființată de un întreprinzător debutant de până în 35 de ani, ca asociat unic, sau de cel mult cinci întreprinzători debutanți asociați.

De asemenea, beneficiarii trebuie să angajeze, cu contract de muncă, pe durată nedeterminată, cu norma întreagă și să mențină în activitate cel puțin doi salariați de la momentul obținerii facilităților și să reinvestească, anual, cel puțin 50% din profitul realizat în anul fiscal precedent.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button