altex
Invatamant

Mihai Eminescu a fost omagiat de elevii Școlii Gimnaziale "Manolache Costache Epureanu"

La Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” Bârlad a avut loc, vineri, activitatea literară „Un Luceafăr, Un Luceafăr…”, organizată de Comisia metodică Limbă și comunicare și Arte din cadrul școlii, prin intermediul căreia a fost omagiat cel mai iubit poet român, Mihai Eminescu.

Activitatea a început cu un emoționant montaj literar susținut de membrii Grupului Gest, prin intermediul căruia cei prezenți au fost impresionați de sensibilitatea și frumusețea versurilor marelui poet. În continuare, muzica și poezia s-au contopit în acordurile vibrante ale cântecelor „Pe lângă plopii fără soț” și „Luceafărul”, interpretate de elevele clasei a VI-a C.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jSCSsbnhbEE&w=560&h=315]

Dimensiunea universală a creației eminesciene a fost relevată printr-un recital remarcabil în limbile engleză, franceză, italiană și spaniolă a poeziilor „Și dacă…” și „Floare albastră”, în care au fost implicați și elevii remigranți din Italia și Spania, pregătiți de doamnele profesoare Diana Cazacu, Oana Samson și Niculina Cărăbăț. Viața și opera poetului au fost prezentate, într-un film didactic, de elevele clasei a VI-a B.

Un moment important al activității l-a constituit lansarea revistei „Luceafărul”, numărul 6, editată în cadrul Cenaclului literar – artistic Mihai Eminescu al elevilor de la Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” Bârlad, coordonată de profesoara Niculina Cărăbăț.

test

Revista reunește creațiile literare ale membrilor Cenaclului literar-artistic din școală, activitățile și rezultatele proiectelor locale, naționale și europene derulate în școală, colaborarea cu Academia Bârlădeană, premiile obținute de elevi la olimpiadele și concursurile de creație literară și plastică. Activitățile Cenaclului literar-artistic Mihai Eminescu vor continua în perioada următoare cu omagierea lui I.L.Caragiale și Nichita Stănescu”, a declarat pentru Est News profesoara Niculina Cărăbăț. (George PROCA)

Related Articles

Back to top button