Scriitoarea Dorina Stoica, între elevii de la Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu"
Cenaclul literar-artistic ,,Mihai Eminescu”, de la Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu”, a organizat marți activitatea literară ,,Întâlnire cu un scriitor contemporan”, iar invitată a fost scriitoarea Dorina Stoica. Evenimentul a avut loc în cadrul săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun”. Întâlnirea a avut loc într-o atmosferă caldă, prietenoasă, dominată de un soare blând și luminos, elevii trăind cu emoție și bucurie privilegiul de a se afla în preajma unei personalități a literaturii noastre.
Activitatea a fost deschisă de profesoara Niculina Cărăbăț care a realizat succint portretul literar al invitatei, continuând cu prezentarea activității literare a școlii, a tinerelor talente, enumerând pe elevele Maria- Beatrice Surugiu, Andreea-Maria Budeș, Ioana Pelin, Sofia Maxim, Alexia Cain, Daria-Gabriela Tănasă, Mara Bârsă, care publică în mod constant în revista cenaclului literar din școală, Luceafărul.
“Dorina Stoica a prezentat elevilor titlurile cărților publicate și preocupările din ultima perioadă, apoi a răspuns cu bucurie interesului elevilor de a afla amănunte din viața sa, legate de copilărie, debutul literar, tematica preferată și proiectele de viitor. Alături de scriitoare, tinerele talente s-au angajat într-un periplu interpretativ, lecturând câteva poezii din volumele scriitoarei. În ultima parte a activității, cei prezenți s-au implicat într-o sesiune de creație a unei poezii despre primăvară. La final, scriitoarea a oferit cărți și autografe celor prezenți la activitate, făcându-le promisiunea de a reveni în rândul lor cât mai des”, a declarat pentru Est News profesoara Niculina Cărăbăț.
Dorina Stoica s-a născut la 14 martie 1952 în localitatea Răchitoasa, din județul Bacău. A lucrat în industria de automatizări, învățământ, administrație. Debutează în revista Liceului „Gheorghe Roșca Codreanu”, Bârlad, în 1970. A publicat în revistele Convorbiri literare, Literatura de azi, Conta, Vatra Veche, Bucureștiul literar și artistic, Fereastra, Plumb etc. Debutează în 2008 cu volumul „De la poezie la rugăciune”. A mai publicat volumele de poezie „Daruri” (2011), „Izvorul îndepărtat” (2012), „De Florii în țara lui Iisus” (2014), „Când nu Te iubeam (antologie de autor)” (2015), „Ochiul curat” (2016), „Pâinea lui Bragi” (2016), volumele de proză „Raiul în care am fost” (2011), „Bietul om sub vremi” (2013). Prezentă cu poezie și proză în peste 15 antologii. Membră a cenaclului Qpoem din 2016. (George PROCA)