Social

Târg de ouă încondeiate și icoane, după vreme, cu puțini expozanți și vizitatori

Târgul de Paști de la sfârșitul săptămâni trecute de la Vaslui nu a avut efectul scontat, în condițiile în care numărul participanților, atât ca expozanți cât și ca vizitatori a fost redus. De vină se pare că ar fi vremea din cele două zile în care s-a desfășurat evenimentul, perioadă în care temperaturile scăzute și vântul a ținut lumea în casă.

Mai puțin de zece expozanți au fost prezenți, sâmbătă și duminică, în Piața Civică din municipiul vaslui, la cea de-a XIV-a ediție a Târgului de Paști organizat, ca în fiecare an, de Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale, Primăria Vaslui și Consiliul Județean. Cei care ar fi trebuit să vină la standuri cu ouă încondeiate, icoane sau alte obiecte artizanale nu s-au mai încumetat să răspundă invitației în număr foarte mare probabil din cauza vremii. De altfel, nici vizitatorii nu au mai fost atât de mulți ca în anii anteriori, fiind ținuți în case de vremea rece și vântul ”tăios” care a suflat în special în ziua de Florii.

Nu prea a fost lume, cel puțin ieri (n.r.-sâmbătă) nu am vândut mai nimic. Astăzi, de Florii, parcă este mai bine, deși vântul era să mă ia pe sus dimineață. Acum au început oamenii să iasă de pe la biserică și trec pe aici, pe la noi. Nici comercianții nu s-au înghesuit, probabil cei de aici, din județ, când au văzut ce vreme este”, ne-a declarat Filica Poliec, unul dintre comercianții de ouă încondeiate venit din județul Suceava.

Costul unui ouă încondeiat a fost cuprins între 10 lei și 250 de lei, în funcție de mărime și de vopselele folosite, cele mai scumpe fiind cele de struț. De la târg nu au lipsit nici mâncărurile tradiționale, oferite de ”Casa răzeșilor din Pogonești”, inclusiv saramura de crap. (Ionuț PREDA)

Related Articles

Back to top button