Jumătate dintre profesori nu au reușit să obțină nici măcar nota 5 la examenul de definitivat
Promovabilitatea la examenul de definitivat din acest an a fost de 55,55% în județul nostru, înainte de depunerea contestațiilor de către candidați. Un număr de 23 de teze, din cele 153 predate spre corectare de către profesorii care s-au prezentat la examen, au luat note sub 5.00, cele mai multe la educație fizică și psihopedagogie, la ultima disciplină neexistând niciun promovat.
Puțin peste jumătate dintre profesorii din județ care au susținut examenul de definitivat în învățământ au reușit să obțină medie de promovare, în urma tezei scrise susținută la mijlocul săptămânii trecute. Astfel, 86 din cei 155 de candidați care au predat lucrările spre corectare au obținut cel puțin nota 7,14, necesară promovării în cazul în care ar fi maximum de puncte la inspecția la clasă și portofoliul profesional. În aceste condiții, promovabilitatea a fost de 55,55% la nivelul județului, una satisfăcătoare comparativ cu anii din urmă, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean.
Însă, ca și în anii din urmă, au existat foarte multe note sub cinci, majoritatea la disciplinele educație fizică și psihopedagogie. În total, au existat 23 de note sub 5, respectiv 15% din totalul tezelor predate spre corectare, cea mai mică notă fiind de 2,20.
Cele mai mari probleme au fost la disciplina psihopedagogie, unde nici unul din cei șapte candidați nu a luat examenul de definitivat.
În schimb, au existat și doi candidați care au obținut media 10.00, la disciplinele istorie și religie ortodoxă. (Ionuț PREDA)