Home » Social » Drum distrus de un consilier local în Vinderei. Amenințat cu o amendă de 4.000 de lei, alesul l-a refăcut imediat

Drum distrus de un consilier local în Vinderei. Amenințat cu o amendă de 4.000 de lei, alesul l-a refăcut imediat

Un drum din localitatea Docani (Vinderei), recent refăcut de autorități din banii comunității, a fost distrus de un consilier local PSD cu un tractor pe o porțiune de peste 30 de metri în încercarea acestuia de a traca un camion plin cu cherestea. Amenințat cu o amendă de 4.000 de lei, alesul a refăcut integral, pe propria cheltuială, partea de carosabil afectată și care devenise impracticabilă, mai ales din cauza precipitațiilor căzute săptămâna trecută.

Nepăsarea și, mai ales, bătaia de joc a unor oameni ai comunității din Vinderei îi poate costa scump din punct de vedere financiar. Este și cazul unui consilier local PSD, Ion Căpățâna, care, fără a ține cont de o hotărâre pe care chiar el a votat-o, a distrus o porțiune de drum recent refăcut de primărie din fondurile proprii cu suma de 35.000 de lei. Alesul comunității a ieșit cu tractorul său pe drum pentru a tracta un camion plin cu lemne, deși, conform unei hotărâri de consiliu local, este interzis acest lucru pe o perioadă de 48 de ore după ce plouă în cantități semnificative.

Am făcut un apel la toți cei ce dețin autovehicule mari (tractoare) să nu circule pe drumurile publice întrucât a plouat foarte mult în ultimele 15 ore. Nu mă așteptam tocmai de la un consilier local, domnul Căpățâna Ion, din satul Docani, să scoată pe drumuri un tractor de 330 cai putere și să tracteze o mașină cu cherestea de peste 20 tone, distrugând astfel un drum. Acest domn consilier va fi amendat cu suma de 4000 lei și va trebui să repare și drumul. Este o mare dezamăgire acest consilier care ar trebui sa fie un exemplu pentru ceilalți”, s-a arătat revoltat pe o rețea de socializare primarul Ionuț Ghiur.

Chiar în ziua în care trebuia să-i aplice amenda, edilul de Vinderei a avut parte de o surpriză plăcută, și nu atât pentru el, ci cât pentru comunitate. ”Nu am mai aplicat acea amendă pentru că domnul consilier, sub amenințarea amenzii, a refăcut respectivul sector de drum, cu propriile utilajele din dotare. Cred că era mult mai bine să nu se ajungă într-o astfel de situație. Acum bine că s-a rezolvat”, a declarat, luni, pentru Est News, primarul Ionuț Ghiur.

Consilierul local PSD care a distrus drumul este fermier în comuna Vinderei, în timp ce edilul a fost ales pe lista PNL, acum fiind independent după excluderea sa din partid. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*