Home » Social » Județul Vaslui a câștigat finanțarea pentru un al doilea proiect dedicat lui Ștefan cel Mare

Județul Vaslui a câștigat finanțarea pentru un al doilea proiect dedicat lui Ștefan cel Mare

Județul Vaslui a câștigat un al doilea proiect cu fonduri europene, pentru modernizarea ansamblului ecvestru de la Băcăoani al domnitorului Ștefan cel Mare.

Proiectul are ca tematică „Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca – Vaslui” și are o valoare de 7.757.286 lei, iar fondurile europene nerambursabile sunt 6.981.559 lei. Termenul de implementare al proiectului este de 24 luni, aplicantul fiind Consiliul Raional Soroca din Republica Moldova în parteneriat cu Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” și Consiliul Județean (CJ) Vaslui. Proiectul a fost depus la Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Iași și a fost preselectat pentru finanțare în urma evaluării tehnice și financiare.

Elena Chircu, directorul Direcției pentru Integrare Europeană din cadrul CJ Vaslui, a spus că primul proiect aprobat vizează restaurarea statuii lui Ștefan cel Mare, iar cel de-al doilea proiect se axează pe partea de jos a ansamblului ecvestru.

Acest proiect își propune reabilitarea platoului cu fântânile arteziene, din fața statuii domnitorului. De asemenea, va fi restaurat și obeliscul care se află de cealaltă parte a șoselei care trece prin zonă. O altă investiție din cadrul proiectului privește construirea unui punct de informare turistică. În Republica Moldova cu banii din acest proiect se vor continua lucrările de restaurare a cetății Soroca”, a spus Elena Chircu.

Primul proiectul european transfrontalier «Pe urmele lui Ștefan cel Mare” are o valoare totală de 7,6 milioane de lei și constă în restaurarea statuii lui Ștefan cel Mare de la Băcăoani. În acest proiect va fi construit un parc tematic intitulat «Ctitorii Ștefaniene» și două spații expoziționale.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Germania plătește cele mai multe alocații comunitare, pentru familiile din județul Vaslui

La data de 31 martie 2020, la Agenția Județeană ...

Colaps financiar. DGASPC Vaslui nu mai are bani pentru salarii pentru trimestrele III și IV din 2020

de Dănuț CIOBANU  Situația financiară de la Protecția Copilului ...

Vasluienii nu și-au încasat în luna martie drepturi sociale care se ridică la suma de 125.919 lei

În luna martie 2020, în conturile Agenției Județene de ...