Home » Politic » BEJ Vaslui a fost definitivat cu ultimii membri. Alianța ALDE – Pro România nu va fi în Biroul Electoral Județean

BEJ Vaslui a fost definitivat cu ultimii membri. Alianța ALDE – Pro România nu va fi în Biroul Electoral Județean

Biroul Electoral Județean Vaslui și-a definitivat componența pentru alegerile prezidențiale din 10 noiembrie, printr-o tragere la sorți care s-a desfășurat, marți după-amiază, în sediul care funcționează în sediul Prefecturii. Pe lângă cele cinci partide cu grupuri parlamentare, din BEJ mai fac parte alte două formațiuni, respectiv Dreapta Liberală și Puterea Umanistă din România, marele perdant fiind Alianța 1 OM, formată din ALDE și Pro România.

Alegerile prezidențiale din România intră în linie dreaptă, deși ne aflăm la mai bine de o lună de scrutinul în urma căruia se va decide cine va conduce țara pentru următorii cinci ani de la Palatul Cotroceni. Pe lângă cele cinci partide cu grupuri parlamentare care fac parte, de drept, legal, din Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, respectiv PSD, PNL, USR-PLUS, PMP și UDMR, au fost desemnate și celelalte două formațiuni care să completeze forul care se va ocupa de buna desfășurare a scrutinului din 10 noiembrie la nivelul județului nostru. Din cele șapte bilețele cu numele partidelor băgate în urnă, doar două au fost norocoase. Astfel, din BEJ va face parte Dreapta Liberală, a omului de afaceri Viorel Cataramă, de altfel candidat la prezidențiale, și Puterea Umanistă din România, a lui Dan Voiculescu și care o are drept candidată pe Ramona Ioana Bruynseels.

Marele perdant în urma acestei extrageri este Alianța 1 OM, formată din ALDE și Pro-România, care nu va avea reprezentat în BEJ. Însă, în ceea ce privește componența birourilor secțiilor de votare, acestea vor fi stabilite în urma unei noi extrageri, pe fiecare din cele peste 520 de secții de votare care vor funcționa în județ. Ca și la componența BEJ, se vor stabili doar cei doi reprezentanți ai partidelor care nu au grupuri parlamentare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: