Home » Social » Peste 250 de pensionari din Ivănești, reuniți de primărie din cele 17 sate ale comunii pentru a sărbători Ziua Persoanelor Vârstnice

Peste 250 de pensionari din Ivănești, reuniți de primărie din cele 17 sate ale comunii pentru a sărbători Ziua Persoanelor Vârstnice

Ziua Persoanele Vârstnice a fost marcată așa cum se cuvine în Ivănești, acolo unde primăria a reunit peste 125 de cupluri de bătrâni din toate colțurile comunei. Pe lângă o masă festivă, invitații s-au putut bucura și de un program artistic oferit de copiii talentați ai comunei, de solista Silvia Ene și de fanfara de la Valea Mare.

Ziua de sărbătoare religioasă din calendar a cinstirii Acoperământului Maicii Domnului a fost prilej de petrecere pentru mai bine de 250 de pensionari din comuna Ivănești. Fără a ține cont de statutul social, primăria a invitat persoanele de vârsta a treia din toate cele 17 sate ale comunii pentru a petrece în căminul cultural din centrul de comună.

Îmbrăcați elegant, ca pentru zi de sărbătoare, oamenii ajunși la vârsta senectuții au fost tratați ca pe proprii părinți de către autoritățile locale. Pe lângă bunătăți mai ceva ca la restaurant, cum ar fi un borș de afumătură cu perioșoare dres cu smântână, pensionarii s-au bucurat și de o tocăniță de berbecuț la ceaun și de gustoasele brânzoaice de casă. Desigur, de pe masă nu au lipsit țuica aurie de prună și nici vinul alb aromat.

După scurta slujbă religioasă și binecuvântarea preotului de la biserica din centru de comună, invitații au primit mesajul de bun venit din partea primarului Vasile Novac: ”La mulți ani tuturor vârstnicilor din România. Este o sărbătoare de suflet a tuturor celor de vârsta a treia, care merită tot respectul nostru și a întregii comunități pentru ceea ce au făcut și pentru ceea ce realizează în continuare. Noi, în comuna Ivănești, am încercat an de an să-i cinstim pe părinții și bunicii noștri. Câteodată suntem foarte preocupați de activitățile cotidiene și uităm de cei care ne-au crescut, ne-au îndrumat și ne-au îndreptat pașii spre a deveni oameni. De aceea, cred eu că trebuie să întoarcem această muncă, acest respect pentru persoanele de vârsta a treia”.

Masa copioasă a pensionarilor nu putea merge mai bine decât pe ritmuri de muzică populară oferite de elevii pregătiți de îndrăgita interpretă de muzică populară Silvia Ene. De asemenea, pe scena căminului cultural din Ivănești a urca și cea mai bună fanfară din județ, cea de la Valea Mare. Un moment important a fost și cel în care primarul le-a oferit, în mod simbolic, celor zece cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie câte o diplomă, o floare și o cutie cu bomboane în semn de recunoștință. Desigur, ca la orice petrecere, nu au lipsit dansurile invitaților și dedicațiile din partea organizatorilor. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: