Home » Social » Renumitul compozitor Eugen Doga concertează la Vaslui. Sunt așteptate câteva mii de spectatori

Renumitul compozitor Eugen Doga concertează la Vaslui. Sunt așteptate câteva mii de spectatori

Câteva mii de spectatori sunt așteptate în această seară, de la ora 18.00, în Piața Civică ori Sala Polivalentă din Vaslui, în funcție de condițiile meteorologice, la concertul extraordinar al compozitorului Eugen Doga, renumit în toată lumea pentru valsul considerat de UNESCO una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX. Accesul la spectacolul simfonic este liber, primăria asigurând și 1.500 de scaune în fața scenei din centrul orașului.

Un spectacol de excepție îi așteaptă astăzi pe vasluieni, și nu numai, în Piața Civică. În acompaniamentul Orchestrei Simfonice a Companiei ”Teleradio-Moldova”, maestrul Eugen Doga va concerta în Piața Civică, într-un spectacol organizat de Primăria Vaslui, Consiliul Județean și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) și dedicat, în primul rând, celor de vârsta a treia cu ocazia Zilei Persoanelor Vârstnice. Desigur, concertul de două ore este adresat tuturor iubitorilor de muzică simfonică și mai ales celor care apreciază creațiile celui renumit în toată lumea pentru valsul ”Gramophone”, considerat de UNESCO una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX. O dovadă a valorii compozitorului din Republica Moldova este interesul foarte mare al celor care doresc să vadă concertul său de la Vaslui.

Avem solicitări pentru acest spectacol nu numai din județul nostru, ci și din alte localități din Moldova, precum Iași, Piatra Neamț, Focșani ori Bacău. Acesta este un semn al prețuirii pe care-l avem noi față de opera artistului Eugen Doga”, ne-a declarat directorul CJCPCT Vaslui, Lucian Onciu.

În caz de vreme nefavorabilă, organizatorii au pregătit și un plan de rezervă. Astfel, concertul se va desfășura în Sala Polivalentă, accesul fiind, de asemenea, liber pentru toată lumea, în limita maximă a locurilor disponibile, respectiv 1.200 de scaune. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

În plină pandemie de COVID-19, peste 1.000 de vasluienii și-au ipotecat terenurile

Județul Vaslui se clasează pe locul 29 la nivel ...

Turismul vasluian este în colaps. Indicele de utilizare a locurilor de cazare s-a prăbușit la 5,3%

Pandemia de COVID-19 a lovit sever industria ospitalității de ...

DGASPC Vaslui este salvată! Instituția va primi 22,5 milioane de lei pentru salarii și bunuri și servicii

de Dănuț CIOBANU  Direcția Generală de Asistență Socială și ...