Home » Social » Viacons Rutier SRL Huși a adus primii kilometri de asfalt în Roșiești

Viacons Rutier SRL Huși a adus primii kilometri de asfalt în Roșiești

Firma Viacons Rutier SRL Huși a finalizat primii kilometri de drum asfaltat în comuna Roșiești de după 1990, care facilitează accesul locuitorilor din localitatea Idrici, în condiții civilizate, la rețeaua de șosele naționale. În lungime de 3,5 km și realizată de Consiliul Județean Vaslui prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, investiția reprezintă o premieră și pentru firma constructoare, în condițiile în care este primul sector de drum județean pe care-l realizează în cei 18 ani de activitate în care a finalizat peste 400 de proiecte, alte câteva zeci fiind în execuție.

Primul contract de parteneriat dintre Consiliul Județean (CJ) și Viacons Rutier SRL Huși a fost finalizat cu succes, după ce firma hușeană a predat cei 3,5 km de drum județean din Roșiești pe care i-a modernizat complet. Este vorba de puntea de legătură dintre Idrici și centrul de comună, facilitând astfel accesul locuitorilor din acea comunitate la lumea civilizată. Acest lucru se realizează acum pe un drum la standarde europene, în condițiile în care firma constructoare nu a făcut niciun fel de rabat de la calitate așa cum, de altfel, și-a obișnuit beneficiarii,

După o perioadă de 12 luni de execuție, Viacons Rutier are deosebita plăcere să predea acest drum autorității contractante, respectiv Consiliul Județean Vaslui, spre bucuria primăriei și a localnicilor care, încă de acum trei luni, au un confort sporit în trafic. Când am mers prima dată în Idrici, înainte de a începe lucrarea, a fost necesar să mă întorc să-mi iau cizmele pentru că era plin de noroi. De aceea, un drum poate fi judecat de la faza de când se preia la cea când se predă către beneficiar. Abia așa se poate face comparația”, a declarat directorul general al SC Viacons Rutier SRL Huși, Ioan Ciomaga.

Reprezentanții firmei de proiectare susțin că executantul lucrării a respectat întrutotul ceea ce era prevăzut în proiectul tehnic, rezultatul final fiind o lucrare de excepție.

Tronsonul modernizat este în lungime de 3,5 km, fiind prevăzut cu rigole pentru scurgerea și evacuarea apelor, podețe și marcaj rutier. Ca și lucrare, nu a fost una dificilă, firma Viacons Rutier realizând-o într-un mod excepțional. Acest aspect nu este o noutate nici pentru noi și nici pentru beneficiarii din județ”, a precizat directorul SC July Expert Consulting, Iulia Vizinteanu.

La rândul său, președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a pus accent pe calitatea lucrărilor care, astfel, îl obligă să îmbunătățească estetica zonei adiacente drumului: ”Această lucrare arată foarte bine și, pe lângă faptul că, din punct de vedere calitativ satisface toate exigențele unei lucrări de o asemenea natură, are și un aspect estetic pronunțat. Desigur, predominantă este utilitatea drumului, nu aspectul său estetic. Dar, nu este lipsit de importanță dacă el arată și bine, iar noi, prin activitatea pe care o desfășurăm, să reușim să mai îmbunătățim această estetică a drumurilor, tunzând vegetația de pe marginea drumurilor și aranjând zonele de protecție astfel încât căile de comunicații dintre localități să aibă un aspect din ce în ce mai civilizat”.

Desigur, cea mai mare bucurie pentru ceea ce s-a realizat în Roșiești este a locuitorilor zonei și a autorităților locale. Și asta mai ales în condițiile în care sunt primii kilometri de asfalt realizați în comună în ultimii 30 de ani.

Este un moment emoționat pentru mine, ca și primar, pentru că particip pentru prima dată la recepția unui obiectiv de investiție. De fapt, este vorba de primul metru de asfalt care ajunge în comuna Roșiești. Vreau să mulțumesc Consiliului Județean, cel care a inițiat acest proiect și l-a dus și la final, firmei de construcții și în special domnului Ioan Ciomaga, care conduce destinele acestei societăți și care, întotdeauna, a dus la bun sfârșit obiectivele asumate. De asemenea, doresc să aduc mulțumiri consultantului și, în același timp, proiectantului, cu care aveam o relație extraordinară. Desigur, fiecare metru de asfalt într-o comunitate bucură pentru că o schimbă complet ”, este convins primarul Florin Anea.

Pe lângă drumul finalizat în comuna Roșiești, societatea Viacons Rutier SRL Huși mai are în derulare alte două proiecte cu Consiliul Județean Vaslui, unul care va fi recepționat în viitorul foarte apropiat și unul anul viitor. Desigur, la acestea se adaugă celelalte zeci de lucrări derulate cu primăriile din județ. Numai anul acesta, Viacons Rutier a predat către beneficiari 48 km de drumuri, urmând ca, până la finele anului, să mai fie finalizați alți 12 km. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: