Home » Justitie » Sancțiuni de 17.500 lei, aplicate de polițiștii vasluieni în mediul rural

Sancțiuni de 17.500 lei, aplicate de polițiștii vasluieni în mediul rural

Peste 15 polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică aparținând Municipiului Vaslui și Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au acționat zilele trecute în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat din mediul rural.

S-a urmărit creșterea autorității poliției și asigurarea respectării legii prin prezența activă a lucrătorilor. De asemenea, s-a avut în vedere depistarea conducătorilor de vehicule care conduc sub influența băuturilor alcoolice, acest tip de abateri reprezentând, în mediul rural, principalele cauze generatoare de accidente rutiere cu victime omenești.

„Cu ocazia filtrelor instituite au fost verificate peste 170 de vehicule, legitimate 200 de persoane și testați alcoolscopic peste 170 de conducători de vehicule. Ca urmare a abaterilor constatate polițiștii au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 17.500 lei.”, se arată în comunicatul emis de IPJ Vaslui.

De asemenea, aceștia au reținut 4 permise de conducere (3 pentru conducere sub influența alcoolului și 1 pentru pătrunderea în intersecție pe culoarea roșie a semaforului) și 5 certificate de înmatriculare (4 pentru valabilitatea expirată a inspecției tehnice periodice și 1 pentru lipsa asigurării obligatorii de răspundere civilă auto).

Polițiștii vasluieni anunță că vor acționa în continuare, în vederea impunerii unui climat de disciplină în rândul participanților la trafic, și prevenirii producerii accidentelor rutiere. (A.P.)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: