Home » Invatamant » Treizeci de elevi de liceu din județ vor vizita Parlamentul European, în cadrul Proiectului „Tineri în Parlamentul European”

Treizeci de elevi de liceu din județ vor vizita Parlamentul European, în cadrul Proiectului „Tineri în Parlamentul European”

Vizită la Parlamentul European! Zece elevi ai Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, însoțiți de profesoara Cristina Negruț, vor fi prezenți în perioada 4 – 6 decembrie la Bruxelles, în Parlamentul European.

Georgiana Butnaru, elevă a colegiului bârlădean, a aplicat pentru un proiect inițiat acum doi ani de deputata Ramona Strugariu (originară din Bârlad), proiect intitulat „Tineri în Parlamentul European”. Prin intermediul acestui proiect, elevii au posibilitatea să afle mai multe despre instituția europeană, despre modul în care se desfășoară lucrurile în Parlamentul European și cum abordează în discurs anumite probleme parlamentarii europeni.

Au dorit să fie implicați 18 elevi de la Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu”, dar, întrucât delegația trebuia să fie compusă doar din 10 elevi, școala a aplicat câteva criterii de selecție. Au contat în primul rând rezultatele la învățătură dar și disponibilitatea acestor copii pentru implicarea lor într-o serie de activități civice. Elevii selectați au dovedit implicare în calitate de cetățeni responsabili și interesați de ceea ce se întâmplă în Europa. Cea care-i va însoți în Parlamentul European pe cei zece elevi este profesoara de limba română Cristina Negruț, aceasta fiind aleasă de elevi pentru a le fi alături. Elevii se pregătesc de pe acum sufletește, pentru că la Bruxelles nu vor vizita doar Parlamentul European, ci vor fi puși și în situația de a susține un discurs, ca și europarlamentarii. Vor trebui să intre în pielea acestora.

Din județul Vaslui vor pleca către sediul Parlamentului European 30 de elevi și trei cadre didactice. Alături de elevii Colegiului „Codreanu”, vor participa la acest proiect important elevi ai Liceului Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad și ai liceului „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: