Home » Justitie » ,,Tu poți face lumină” – Campanie națională de informare și conștientizare anticorupție

,,Tu poți face lumină” – Campanie națională de informare și conștientizare anticorupție

În perioada 01 octombrie – 31 decembrie, Direcția Generală Anticorupție desfășoară campania anticorupție „Tu poți face lumină”, în vederea conștientizării personalului M.A.I. și a cetățenilor cu privire la cauzele și consecințele implicării în fapte de corupție.

Direcția Generală Anticorupție este instituția abilitată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului M.A.I. Această campanie are ca scop promovarea și dezvoltarea unui comportament integru în rândul personalului M.A.I. și al cetățenilor prin conștientizarea consecințelor faptelor de corupție și a modalității de semnalare a acestora, prin prisma atitudinii civice de normalitate ce trebuie adoptată.

Obiectivele campaniei ating aspecte referitoare la obligațiile care derivă din calitatea de funcționar public, atitudinea în fața unor posibile fapte de corupție, conștientizarea cetățenilor despre necesitatea semnalării faptelor de corupție despre care iau cunoștință prin apelarea Call Center Anticorupție 0800 806 806.

În cadrul acestei campanii vor fi organizate întâlniri având ca tematică integritatea (dezbateri publice, mese rotunde cu reprezentanți ai administrației publice locale și ONG-uri), distribuire și panotaj a afișelor realizate în acest sens în instituțiile M.A.I., distribuire de flayere și pliante cu caracter informativ, mediatizarea globală a tuturor acestor elemente printr-un scurt metraj de informare, care poate fi vizualizat pe pagina de facebook a Direcției Generale Anticorupție și poate fi descărcat de pe canalul de youtube al D.G.A, și https://www.facebook.com/directiageneralaanticoruptie/. În acest context, reiterăm mesajul adresat cetățenilor de a lua atitudine împotriva faptelor de corupție și de a sesiza ori de câte ori este nevoie acest aspect la numărul de telefon al Serviciului Județean Anticorupție Vaslui – 0235/303.282 sau prin e-mail la adresa vaslui.dga@mai.gov.ro., se arată în comunicatul transmis de D.G.A.S.J.A. Vaslui.

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*