Home » Justitie » Bombă descoperită de un bătrân în apropiere de frontiera cu Republica Moldova. Polițiștii de frontieră au alertat ISU

Bombă descoperită de un bătrân în apropiere de frontiera cu Republica Moldova. Polițiștii de frontieră au alertat ISU

Un proiectil de calibru 75 mm a fost descoperit, miercuri, de un bătrân pe raza localității Râșești, în apropiere de frontiera cu Republica Moldova, în timp ce efectua lucrări agricole în zonă. Anunțați de bărbat, polițiștii de frontieră au alertat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui a cărui pirotehniști au ridicat bomba în condiții de siguranță.

Surpriză mare pentru un pensionar din Râșești atunci când se afla pe câmp și efectua lucrările agricole de toamnă. Bărbatul a dat, în timp ce mergea pe un drum agricol, peste un proiectil exploziv de calibru 75 mm care provenea din timpul celui de-al doilea război mondial. Fără a se panica, bătrânul s-a dus până la un polițist de frontieră căruia i-a spus despre ”minunea” pe care a găsit-o. La rândul lor, autorităților de frontieră au alertat ISU Vaslui, în zonă fiind trimisă echipa de pirotehniști a inspectoratului.

Specialiștii au asigurat zona după care au început activitățile specifice de asanare. Cu excepția acelui proiectil, nu au mai fost descoperite alte elemente de muniție”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Bomba, încă în stare de funcționare în ciuda trecerii anilor, a fost ridicată în condiții de siguranță și transportată la un depozit special al ISU Vaslui. În zilele următoare, proiectilul va fi distrus, într-un poligon din județ, cu alte elemente de muniție găsite în ultima perioadă în județ. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: