Home » Invatamant » Directoarea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, singurul cadru didactic din județ selectat pentru o activitate organizată de Agenția Spațială Europeană

Directoarea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, singurul cadru didactic din județ selectat pentru o activitate organizată de Agenția Spațială Europeană

Experiență profesională remarcabilă! Mariana Balan, directoarea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, a participat în perioada 3-6 octombrie la Atelierul de Toamnă „Autumn Teacher Workshop 2019”, organizat în localitatea Leiden, din Olanda.

Mariana Balan, profesor de geografie, s-a aflat printre cei șase români prezenți la acest workshop și cele șaizeci de cadre didactice din Europa și Canada. Este singurul profesor din județ care în urma aplicării a fost selectat pentru a participa în Olanda la acest workshop organizat de ESA (Agenția Spațială Europeană).

„În calitate de profesor de geografie, am constatat că elevii sunt foarte interesați atunci când discutăm despre spațiul cosmic, fiind fascinați de această temă, care este abordată conform programei școlare în cadrul cursurilor la clasele a V-a. Elevii sunt curioși și pun foarte multe întrebări legate de spațiul cosmic. Ca profesor, îmi doresc să pot răspunde întrebărilor lor, dar și să-i provoc cu teme noi. Sunt conștientă de faptul că pe măsură ce ei înțeleg mai bine cum funcționează spațiul extraterestru, cu atât mai mult vor înțelege procesele și fenomenele de pe Terra. Participarea la acest workshop a reprezentat pentru mine o oportunitate de a-mi îmbunătăți cunoștințele, abilitățile dar și strategiile de predare, cu scopul de a atrage elevii către disciplina pe care o predau. Îmi doresc să provoc elevii să studieze, să-și pună întrebări și să fac echipă cu ei în formarea acestora. Atelierul „Autumn Teacher Workshop”, adresat profesorilor de știință, tehnologie, inginerie și matematică, a fost o ocazie de a interacționa cu profesori din alte țări europene și de a împărtăși cu aceștia din experiența noastră, precum și cu experții spațiali din toată Europa. M-a cucerit felul în care unii profesori din școli primare și gimnaziale din state membre ale ESA își desfășoară activitatea la clasă. A fost un schimb de bune practici care m-a ajutat.”, ne-a declarat Mariana Balan, directoarea Școlii „Episcop Iacov Antonovici”.

Aceasta spune că va împărtăși experiența acumulată în Olanda cu profesorii din școala pe care o conduce și că îndeamnă toate cadrele didactice din Bârlad să aplice pentru acest workshop.

Atelierul a cuprins prelegeri – cheie ale unor experți de top și vizite la instalațiile ESA ESTEC. Participanții s-au implicat în sesiuni de pregătire practică, ce pot inspira profesorii în organizarea de activități despre spațiul cosmic în sala de clasă. Astfel, în anul în care se marchează 50 de ani de la prima misiune umană pe lună, profesorii au putut explora luna prin activități practice și au aflat de la experții ESA despre planurile de viitor pentru explorarea robotică și umană. Participanții au explorat de asemenea, propria noastră planetă, din spațiu, și au învățat despre tehnologia spațială inovatoare. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*