Home » Social » Ziua și bomba în județ. Proiectil perforant, descoperit pe marginea unui șanț în Bursuci

Ziua și bomba în județ. Proiectil perforant, descoperit pe marginea unui șanț în Bursuci

Un nou proiectil a fost descoperit în județul nostru, de această dată în Bursuci (Epureni) în timp ce o echipă de muncitori executa lucrările de betonare a șanțurilor de pe marginea unui drum din localitate. Alertați prin numărul de urgență 112, pirotehniștii au ridicat bomba în condiții de siguranță, iar apoi au transportat-o la depozitul ISU din Vaslui.

Lucrările desfășurate în această toamnă, fie că este vorba de cele agricole sau de cele edilitar-gospodărești, scot la suprafață rămășițe ale războiului. După bomba găsită cu o zi înainte de un bătrân din Râșești în apropiere de frontiera de stat cu Republica Moldova, un alt element de muniție a fost descoperit într-o localitate din județ. De această dată este vorba de un proiectil perforant, de calibru 57 de mm, provenind din a doua conflagrație mondială. Un localnic a fost cel care a dat peste bombă, observând-o pe marginea unui drum unde se execută lucrări de modernizare a acestuia. În consecință, bărbatul a sunat la numărul de urgență 112 și a alertat autoritățile.

Echipa pirotehnică deplasată la fața locului a desfășurat activitățile specifice pentru astfel de misiuni. În final, proiectilul a fost ridicat și transportat în condiții de siguranță la depozitul special amenajat în Vaslui”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

La fel ca și celelalte elemente de muniție ”recoltate” din județ, bomba de la Bursuci va fi distrusă controlat într-un poligon din apropierea municipiului reședință. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Viața în timp de pandemie a copiilor din satele vasluiene: foame, lipsă de educație și sprijin emoțional

Pandemia de coronavirus a înrăutățit considerabil viața copiilor din ...

Poliția Bârlad are în lucru un dosar privind incendierea unui autoturism în cartierul Podeni

La nivelul Poliției Municipale Bârlad există în lucru, în ...

DGASPC Vaslui – Ineficiență sub umbra lui Dumitru Buzatu

Deputat Mihai Botez  Direcția Generală de Asistentă Socială și ...