Home » Administratie » Noi sensuri unice pe cinci străzi din Vaslui pentru fluidizarea traficului rutier

Noi sensuri unice pe cinci străzi din Vaslui pentru fluidizarea traficului rutier

Autoritățile vasluiene au decis să introducă, începând de astăzi, noi sensuri unice pe cinci străzi din municipiul reședință cu scopul fluidizării traficului foarte aglomerat din anumite zone din oraș, cum ar fi cele de pe străzile Avântului și Zimbrului ori în cartierele cu blocuri vechi. În viitorul apropiat, va fi semaforizată și intersecția dintre străzile Mihail Kogălniceanu și Donici.

Cinci străzi cu probleme legate de trafic sunt, de astăzi, cu sens unic, în urma unei hotărâri a Consiliului Local, la propunerea executivului pe baza unor studii făcute de specialiști. Astfel, traseele pe care se va circula doar pe un singur sens sunt:

1) Str. Avântului, dinspre str. Vasile Alecsandri înspre str. M-șal Constantin Prezan. Pe aleea dintre str. Avântului și Monumentul Eroilor se va circula în ambele sensuri. 2) Aleea ce leagă str. Donici cu str. Călugăreni, sensul unic va fi pentru coborâre, până în zona parcării dintre blocurile 11 și 13. 3) Între blocurile A1 și A2, sensul unic fiind dinspre blocul Goscom, paralel cu str. Mihail Kogălniceanu, până la colțul blocului A2. Pe tronsonul dinspre parcul Donici și capătul sudic al blocului A1 se va circula în ambele sensuri. 4) Dinspre str. Spătar Angheluță către str. Costache Negri, până la Centrul de zi Bucuria. 5) Pe str. Zimbrului, pe sensul de coborâre, dinspre intersecția cu str. Dragoș Vodă, între blocurile 328 și 326. Urcarea se va face prin spatele blocului 329 către str. Dragoș Vodă.

Toate aceste modificări s-au făcut cu scopul de a fluidiza circulația rutieră în zonele respective. Ca și autorități locale, căutăm în permanență soluții care să vină în sprijinul celor care circulă cu autoturismele pe străzile din municipiu. Una dintre acestea va fi și introducerea semaforizării în intersecția dintre străzile Mihail Kogălniceanu și Donici”, ne-a declarat viceprimarul municipiului Vaslui, Daniel Neașcu.

În perioada următoare, echipaje ale Poliției Locale vor îndruma conducătorii auto pentru conformare la noile indicatoare rutiere introduse pe cele cinci străzi cu sens unic. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*