Home » Social » Sancțiuni de 15.000 lei aplicate de polițiștii vasluieni în mediul rural

Sancțiuni de 15.000 lei aplicate de polițiștii vasluieni în mediul rural

Polițiștii vasluieni din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică au acționat zilele trecute din nou în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat din mediul rural.

S-a urmărit creșterea autorității poliției și asigurarea respectării legii prin prezența activă a lucrătorilor, prevenirea activității infracționale și creșterea vizibilității elementului polițienesc în zonele cu risc criminogen ridicat, vizând, cu precădere, depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală și a bicicliștilor care nu respectă normele la regimul rutier. De asemenea, s-a avut în vedere depistarea conducătorilor de vehicule care conduc sub influența băuturilor alcoolice, acest tip de abateri reprezentând, în mediul rural, principalele cauze generatoare de accidente rutiere cu victime omenești.

Au fost verificate peste 140 de vehicule, legitimate 170 de persoane și testați alcoolscopic peste 140 de conducători de vehicule. Ca urmare a abaterilor constatate polițiștii au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 15.000 lei.

„Pe timpul desfășurării acțiunii, au fost constatate săvârșirea a 4 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 2 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere (art. 335, alin. 1 din Codul penal), 1 pentru conducerea unui vehicul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce (art. 335, alin. 2 din Codul penal) și o infracțiune de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului (art. 336, alin. 1 din Codul penal).”, se arată în comunicatul de presă trimis de IPJ Vaslui. (A.P.)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: