Home » Social » Sume uriașe de bani europeni pentru proiectele vasluienilor din mediul urban și rural

Sume uriașe de bani europeni pentru proiectele vasluienilor din mediul urban și rural

Fonduri nerambursabile cu valori cuprinse între 200.000 euro și 1 milion euro vor putea fi accesate în perioada 24 decembrie 2019 – 24 martie 2020, printr-o nouă linie de finanțare POR 2.2 IMM, destinată microîntreprinderilor și firmelor mici și mijlocii (IMM) din 10 județe, printre care se numără și Vasluiul.

Vasluienii care au afaceri pe care doresc să le dezvolte cu bani europeni au la dispoziție aproximativ 2 luni să-și pregătească proiectele ce urmează să fie depuse în cadrul apelului POR/694/2/2, relansat în regiunea Nord – Est. De această dată, pot solicita finanțare firmele care se încadrează în categoriile microîntreprinderi, întreprinderi mici și întreprinderi mijlocii din mediul urban, iar în mediul rural, doar întreprinderile mijlocii vor putea accesa acești bani. Domeniile de activitate eligibile sunt numeroase, de la mici fabrici de textile până la ateliere de reparare a calculatoarelor, firme de editare de software, producție video și altele.

Valoarea finanțării nerambursabile acordate este de minimum 200.000 euro și maximum 1 milion euro (ajutoare de minimis și ajutoare regionale). În regiunea Nord – Est, cu un buget disponibil de 31,4 de milioane de euro, valoarea maximă a fondurilor nerambursabile va fi de 60% din cheltuielile eligibile pentru firmele mijlocii și 70% pentru firmele mici și micro. Restul din cheltuielile eligibile plus cheltuielile neeligibile din proiect va trebui suportat de către beneficiar, fie din surse proprii, fie din credite bancare sau alte împrumuturi.

Investițiile finanțabile prin ajutorul de stat regional includ construirea, modernizarea, extinderea spațiilor de producție/servicii; dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line. În ceea ce privește investițiile finanțabile prin ajutor de minimis, acestea se referă la implementarea procesului de certificare/recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calității, mediului sau sănătății; activități specifice procesului de internaționalizare (participarea la târguri și expoziții internaționale, misiuni comerciale).

Proiectele vor putea fi depuse în aplicația electronică MySMIS, în perioada 24 decembrie 2019, ora 12.00 – 24 martie 2020, ora 12.00, potrivit unui anunț oficial de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Mai multe informații despre această linie de finanțare, ghidul solicitantului precum și lista completă a domeniilor de activitate eligibile prin POR 2.2 IMM sunt disponibile la adresa: http://www.inforegio.ro/ro/axa-prioritara-2/apeluri-lansate/772-ghid-specific-2-2-imm-relansare-2019(Mara GRIGORIU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: