Home » Justitie » O nouă victorie în instanță! O fostă angajată a spitalului din Bârlad a câștigat procesul cu instituția
Spitalul de Urgenta Elena Beldiman Barlad

O nouă victorie în instanță! O fostă angajată a spitalului din Bârlad a câștigat procesul cu instituția

Curtea de Apel Iași a dat hotărârea definitivă în cazul procesului intentat de A. S., salariată a Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, mutată abuziv la un alt loc de muncă, după ce la sfârșitul lunii trecute, Tribunalul Vaslui i-a dat câștig de cauză.

Curtea s-a pronunțat pe 15 octombrie în dosarul 6511/89/2019, cu privire la modificarea unilaterală a contractului individual de muncă al salariatei menționate. Instanța obligă spitalul, prin hotărârea emisă, la restituirea cheltuielilor de judecată efectuate de A.S. și la plata către aceasta a unor daune morale în valoare de 4.500 lei. Spitalul a insistat să obțină plata cheltuielilor de judecată, dar instanța nu a fost de acord.

În baza acestei hotărâri a Curții de Apel Iași, șansele fostei salariate a spitalului, A. S., sunt maxime pentru a obține o soluție favorabilă și în privința procesului privind desfacerea contractului colectiv de muncă.

Hotărârea din 15 octombrie reprezintă un pas înainte pentru repunerea în drepturi a salariatei A.S., recâștigarea fostului loc de muncă, restituirea salariilor restante, de aproximativ 12.500 lei, și obținerea de daune morale pentru faptul că a fost umilită în Comisia de disciplină.

Dacă spitalul nu va respecta întocmai hotărârea judecătorească, A.S. are dreptul să se adreseze instanței abilitate cu punerea în executare a hotărârii judecătorești. Prin neluarea în calcul a hotărârii judecătorești, spitalul riscă să plătească daune cominatorii fostei angajate, în valoare de 300 lei /zi.

Se pare că modificarea unilaterală a contractelor individuale de muncă nu este ceva neobișnuit în spitalul bârlădean, situație care ar trebui luată în vizor de Inspectoratul Teritorial de Muncă. Cazul fostei salariate A.S., căreia i-a fost mutat unilateral contractul individual de muncă, a fost prezentat la mapa consilierilor locali pe 30 septembrie. Singurul care a dorit ca acest subiect să fie discutat a fost consilierul Adrian Todireasa. Din păcate, s-a trezit vorbind singur după ce primarul, împreună cu consilierii PNL au părăsit sala de ședință. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*