Home » Social » 270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

În cadrul Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți organizată vineri, 18 octombrie, de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, persoanele care au dorit să se angajeze au avut de ales dintre 270 locuri de muncă puse la dispoziție de 38 agenți economici din județ. Acțiunea s-a desfășurat concomitent la sediul Centrului Județean de Resurse pentru Asistență Educațională Vaslui, la sediul Centrului Militar din Bârlad și la Casa Armatei Huși.

Acțiunea fost organizată cu scopul de a veni, în egală măsură, atât în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât și angajatorilor care nu au avut posibilitatea selecționării personalului necesar activităților din cadrul firmei. Participarea, atât a reprezentanților agenților economici cât și a persoanelor în căutarea unui loc de muncă fiind gratuită.

Dintre cei peste 1.000 de agenți economici din județ contactați de către AJOFM Vaslui, în vederea identificării cererii de forță de muncă, au confirmat participarea la bursă 38 care au oferit 270 locuri de muncă vacante (la Vaslui 12 firme au oferit 137 locuri de munca, la Bârlad 6 firme – 52 posturi și la Huși 20 firme – 81 posturi). Dintre acestea 10 se adresează persoanelor cu studii superioare și 260 persoanelor fără studii superioare.”, se arată în comunicatul de presă transmis de AJOFM Vaslui.

Printre meseriile cele mai solicitate pentru persoanele cu studii superioare au fost: inginer economist, inginer mecanic, inginer constructor, iar pentru cei fără superioare: mecanic întreținere, brutar, conducător auto, lucrător comercial, electrician, bucatar, ospatar patiser, operator confecții îmbrăcăminte, muncitor necalificat în confecții și altele.

Au participat 850 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Au fost selectați în vederea încadrării dor 57 persoane.

In baza protocolului încheiat intre Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, la Bursa locurilor de munca au participat și 352 de elevi ai claselor terminale din cadrul a nouă unități de învațământ din județ, acțiunea organizata de AJOFM Vaslui oferindu-le viitorilor absolvenți posibilitatea unui prim contact cu piața muncii. De asemenea, in baza protocolului încheiat cu Penitenciarul cu regim închis Vaslui, la Bursa locurilor de munca au participat si 10 persoane private de libertate ce mai au maxim 6 luni pana la eliberarea din detenție. (A.P.)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*