Home » Social » Cabană apicolă în flăcări, la Todirești. Pompierii au reușit să salveze peste 20 de stupi

Cabană apicolă în flăcări, la Todirești. Pompierii au reușit să salveze peste 20 de stupi

O cabană apicolă din localitatea Todirești a fost distrusă, în cea mai mare parte, de un incendiu care a cuprins întreaga clădire precum și o anexă din cauza neglijenței proprietarului care a dat foc la resturi vegetale. Pompierii militari care au intervenit pentru stingerea flăcărilor au salvat peste 20 de stupi aflați în interiorul clădirii.

Neglijența unui apicultor din Todirești l-a costat foarte scump, după ce cabana în care își adăpostea stupii cu familiile de albine s-a aprins de la focul făcut în preajma clădirii. Construit din lemn, imobilul a fost cuprins aproape în întregime de flăcări, proprietarul sunând după ajutor la 112. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a trimis la incendiu o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Negrești. Ulterior, în sprijinul pompierilor negreșteni a venit și o mașină cu apă de la Vaslui, intervenția acestora durând mai bine de o oră.

În urma incendiului, au fost distruse o cameră a cabanei și o anexă, precum și acoperișul clădirii, în suprafață de aproximativ 50 mp. Pompierii au reușit să salveze cei peste 20 de stupi aflați în interior, precum și o cameră a imobilului”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Cauza incendiului, așa după cum au scris echipajele de intervenție în raport, a fost ”lucrul cu foc deschis în spații deschise”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: