Home » Justitie » Fata de 13 ani dispărută din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui, găsită de polițiști în municipiul Iași

Fata de 13 ani dispărută din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui, găsită de polițiști în municipiul Iași

Fata de 13 ani dispărută în cursul săptămânii trecute dintr-un centru de plasament al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a fost găsită de polițiști pe raza municipiului Iași. Beneficiară a unei măsuri de plasament în regim de urgență, copila a fost dusă la spital pentru a fi evaluată medical, polițiștii urmând să stabilească și dacă a fost victima vreunei infracțiuni.

Polițiștii au reușit să dea de urma copilei de 13 ani, din localitatea Rebricea, care, în cursul zilei de joi, a dispărut din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui după ce primise bilet de voie să meargă până la un magazin din proximitatea centrului pentru a-și cumpăra alimente. Dată în urmărire națională, fata a fost găsită hoinărind pe o stradă din municipiul Iași, fiind preluată și dusă direct la Spitalul de Urgență Bârlad în vederea efectuării unor investigații medicale. Din câte se pare, copila a avut și unele ieșiri nervoase atunci când i s-a spus că va trebui să revină în acel centru al DGASPC.

Vom continua cercetările pentru a se stabili unde a stat minora pe toată perioada dispariției. Important este să aflăm dacă a fost victima vreunei infracțiuni”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Fata de 13 ani a ajuns în grija statului pe 15 octombrie, în condițiile în care bunica în grija căreia rămăsese după plecarea mamei sale în străinătate nu mai reușea să o țină sub control. De altfel, copila a fost găsită de polițiști hoinărind pe o stradă din Vaslui, fiind dusă în acel Adăpost de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii. Reprezentanții DGASPC au instituit o măsură de plasament în regim de urgență, urmând să se facă o evaluare a cazului. În funcție de rezultatul acestei anchete, se va stabili și o măsură de protecție ”în interesul superior al minorei”, potrivit reprezentanților DGASPC. Între timp, polițiștii au anunțat-o și pe mama fetei, care a spus că va reveni în țară în aproximativ o săptămână. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*