Home » Administratie » Proprietarul clădirii părăsite de lângă Școala de Muzică, pus la treabă de Primărie

Proprietarul clădirii părăsite de lângă Școala de Muzică, pus la treabă de Primărie

Intervenție promptă! Primăria Bârlad a luat măsuri față de proprietarul care și-a lăsat de izbeliște „domeniul” situat lângă clădirea Școlii de Arte „N. N. Tonitza”, din strada Mihail Kogălniceanu. Asta, după ce în urmă cu câteva zile cotidianul Est News a atras atenția asupra mizeriei, dar și asupra pericolului pe care îl reprezenta pentru elevi prezența persoanelor dubioase aciuate în dependințele dezafectate ale proprietății.

De câteva zile, cadrele didactice de la Școala de Arte au observat în curte echipe de muncitori și interes pentru reabilitarea clădirii părăsite, fiind ceva mai liniștite în privința siguranței elevilor.

„Am constatat cu surprindere că toate gunoaiele au fost scoase afară din camerele insalubre ale clădirii în care s-au adăpostit aurolaci și alte persoane dubioase. Am tot văzut trecând betoniere prin curte și că s-a turnat șapă în camerele dezafectate. Chiar și așa, mai intră câte un om al străzii sau alte persoane dubioase. Sperăm ca proprietarul sau chiriașul acestor dependințe să monteze cât mai curând geamuri și uși, pentru că altfel toată iarna vom avea <<focuri de tabără>>”, ne-a declarat un cadru didactic al Școlii de Arte, care și-a exprimat speranța că tot gunoiul scos din dependințe și depozitat în curte va fi transportat la groapa de gunoi, până nu dă zăpada.

Luând în serios sesizarea noastră, Primăria a contactat Poliția Locală pentru a asigura verificarea zilnică a proprietății din vecinătatea Școlii de Arte. Luni, la prânz, doi polițiști locali, inspectau clădirea din strada Mihail Kogălniceanu, informați fiind că după bălăriile crescute în voie, la loc ferit, se adună tot felul de indivizi care se manifestă ciudat, consumă alcool sau alte substanțe. Polițiștii locali nu au găsit nimic în neregulă, au văzut că proprietarul sau chiriașul s-a pus pe treabă, dar au constatat că șapa era făcută cam de mântuială. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: