Home » Social » Atenție bârlădeni! Depozitarea gunoiului menajer împreună cu cel vegetal vă poate arde la buzunar!

Atenție bârlădeni! Depozitarea gunoiului menajer împreună cu cel vegetal vă poate arde la buzunar!

Se schimbă regulile de ridicare a gunoiului la Bârlad, dar se pare că nu și mentalitatea cetățenilor. Dacă nu vor înțelege că trebuie să se conformeze noilor reglementări, vor fi nevoiți să plătească facturi mai mari la salubritate.

Din 15 octombrie, SC CUP SA Bârlad nu mai colectează deșeurile vegetale amestecate cu cele menajere, ci numai deșeurile vegetale depozitate separat, atât în zonele de case cât și în cartierele de blocuri.

„De la mijlocul lunii octombrie SC CUP SA nu mai colectează deșeurile vegetale amestecate cu cele menajere. Noi vom ridica doar deșeurile vegetale, cu o singură condiție: ca acestea să fie depozitate separat. Dacă acestea vor fi amestecate cu gunoi menajer, nu le vom mai ridica. Deșeurile vegetale vor fi preluate de mașinile CUP doar în zilele de sâmbătă și duminică. Sâmbăta, angajații noștri vor ajunge în cartierele Țuguiata 1 și 2, Cotu Negru, Mihai Eminescu și cartierele Deal 1 și 2. Duminica, gunoiul vegetal va fi ridicat din străzile Nicolae Bălcescu, Dragoș Vodă, Epureanu, Ioan Vodă, Primăverii și străzile adiacente, precum și din cartierele Munteni și Podeni”, a declarat directorul CUP, Adrian Bobeica, pentru Est News.

Până pe 1 noiembrie va ridica și gunoiul menajer dacă este depozitat separat de cel vegetal. Noul operator care se va ocupa de salubritate în Bârlad își va începe activitatea, se pare, săptămâna viitoare, de pe 1 noiembrie. Acesta va ridica doar gunoiul menajer, nu și pe cel amestecat cu deșeuri vegetale. Dacă noul operator va găsi la punctele gospodărești gunoi amestecat, acesta va rămâne pe domeniul public, iar ridicarea lui se va face numai contra unei taxe separate. Rămâne de văzut cine va achita aceasta taxă, dar cel mai sigur bârlădenii. Cetățenii din Bârlad mai au o săptămână la dispoziție pentru a se obișnui cu depozitarea selectivă a deșeurilor, în caz contrar, riscând să plătească tarife mai mari la salubritate. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*