Home » Administratie » Centrul Vasluiului, lăsat fără apă din cauza lucrărilor de mântuială făcute de firmele care abia au schimbat conductele

Centrul Vasluiului, lăsat fără apă din cauza lucrărilor de mântuială făcute de firmele care abia au schimbat conductele

Câteva mii de oameni din zona centrală a municipiului Vaslui au rămas fără apă la robinete încă de la primele ore ale dimineții după ce o conductă de pe ramura principală care alimentează mai multe blocuri s-a spart. Paradoxal, țeava avariată este una montată chiar în acest an, însă calitatea lucrărilor efectuate de firma constructoare a fost foarte proastă.

O bună parte firmele de construcții din județul nostru dovedesc că realizează în continuare lucrări de mântuială, ceea ce, pe lângă bugetul comunității, afectează în mod direct beneficiarii acestora. O nouă dovadă în acest sens este recenta defecțiune de pe o conductă care alimentează a bună parte din cvartalul de blocuri din zona Centru Est Superior, mai precis din spatele blocului 199 și a Parcului Tineretului. Avaria la respectiva țeavă a lăsat fără apă potabilă câteva mii de oameni, ca să nu mai vorbim de efectele indirecte, cum ar fi inundarea unor garaje și a subsolului unui bloc din zonă. Paradoxal, conducta fusese băgată în pământ și apoi acoperită cu asfalt în cursul acestui an, în cadrul unor lucrări de anvergură care au vizat, tocmai, reabilitarea infrastructurii din întreaga zonă.

Problema a fost la îmbinarea conductelor. Cei care au realizat lucrările nu au respectat tehnologia și, în consecință, acestea au cedat”, ne-a spus reprezentanții Aquavas SA Vaslui.

Neglijența în executare de către firma care a realizat lucrările de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare a ținut fără apă timp de o jumătate de zi populația din mai multe blocuri din zona centrală a municipiului Vaslui. Teoretic, costurile reabilitării conductei ar trebuie suportate chiar de reprezentanții societății care a făcut lucrări de mântuială. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: