Home » Social » Două noi investiții importante, la CPRU Bârlad, pentru copiii victime ale unor abuzuri
camera-joaca-CPRU-Barlad

Două noi investiții importante, la CPRU Bârlad, pentru copiii victime ale unor abuzuri

Centrul de Primire în Regim de Urgență (CPRU) din cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Neculai Roșca Codreanu” din Bârlad are, în sfârșit, o sală destinată audierii minorilor care au calitatea de persoane vătămate. Dacă până acum sala era una multifuncțională, de scurt timp, ea este destinată doar audierilor copiilor victime și martori în procese judiciare.

Sala este dotată cu mobilier comod, sistem de înregistrare audio-video și cu geam unidirecțional, prin care copilul poate vedea, dar el nu poate fi văzut de către cei din camera vecină.

„Un astfel de spațiu, în care copilul participă la o întâlnire importantă în luarea unei decizii alături de psiholog, creează minorului, victimă sau martor, condiții adecvate în care poate să se desfășoare în voie. Climatul în care copilul dezvăluie aspecte neplăcute prin care a trecut, îl face să se simtă securizat emoțional, pentru a putea face față întrebărilor psihologului. În acest loc, sala de audieri, el primește confirmări că este ascultat și că declarațiile lui sunt importante în luarea deciziilor”, ne-a declarat psihologul Ionuț Brătianu de la CPRU.

De asemenea, în urmă cu câteva săptămâni, în cadrul CPRU a fost amenajată și o cameră de joacă pentru copii, victime ale abuzului și neglijenței. Camera a fost mobilată corespunzător, astfel încât minorii, care sunt antrenați în activități de recuperare și reabilitare prin joc, să redescopere frumusețea copilăriei. Ambientul este unul cât se poate de cald, primitor, adecvat și terapiei de grup pe care o urmează copiii. Picturile și decorațiunile de pe pereții camerei de joacă au fost realizate de către cel care a decorat, printre altele, toate grădinițele din Bârlad – pictorul Constantin Mardare, terapeut ocupațional în cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Neculai Roșca Codreanu”. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: