Home » Social » Sesiunea juniorilor „Vasile Pârvan”, la a II-a ediție

Sesiunea juniorilor „Vasile Pârvan”, la a II-a ediție

Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad organizează sâmbătă, 26 octombrie, concursul de creație literară Sesiunea juniorilor „Vasile Pârvan”, aflat la a II-a ediție.

Concursul de creație literară se va desfășura la sediul central al muzeului și va cuprinde expunerea lucrărilor pe două secțiuni: proză și poezie.

Au fost înscrise 55 de lucrări, din care 32 la secțiunea de Poezie și 23 la secțiunea de Proză. Participanții selectați provin de la mai multe instituții de învățământ din oraș: Școala Gimnazială „Iorgu Radu”, Școala Gimnazială „Vasile Pârvan”, Școala Gimnazială „Ep. Iacov Antonovici”, Școala Gimnazială „George Tutoveanu”, Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și Colegiul Național „Gh. Roșca Codreanu”, din Bârlad. Aceștia își vor prezenta atât creațiile literare în proză, care au respectat tematica „Povești fermecate din patria cuvintelor”, cât și pe cele în versuri, care au fost inspirate din: viața de zi cu zi, familie, prietenie, natură sau școală. Adresată tuturor elevilor care doresc să-și pună în valoare potențialul creativ, „Sesiunea juniorilor” reprezintă o ocazie deosebită de familiarizare a elevilor cu activitatea de elaborare și expunere a unei lucrări literare într-un cadru extrașcolar și este exercițiu util de dezvoltare a abilităților de comunicare în fața publicului. ”, a declarat bibliotecarul Valentina Fornea din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan”.

Vor fi acordate câte trei premii pentru fiecare secțiune, lucrările fiind evaluate după criteriile stabilite de comisia de jurați din care fac parte: dr. Mircea Mamalaucă și Valentina Fornea de la Muzeul „Vasile Pârvan”, Cristina Vizitiu și Mihaela Andreea Hanganu de la Biblioteca Municipală „Stroe Belloescu” și Teodora Spânu de la Teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad. (A.P.)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*