Home » Politic » Un viitor curat – Dreptul la un mediu sănătos pentru vasluieni

Un viitor curat – Dreptul la un mediu sănătos pentru vasluieni

Problematica mediului ocupă un spațiu din ce în ce mai larg pe agenda publică din România. Am devenit conștienți de faptul că protejarea mediului înseamnă o calitate a vieții mai ridicată pentru noi.

Relatările recente din presă ne-au arătat o imagine brutală a modului în care se fac defrișările ilegale de păduri. Pădurarii își riscă viața încercând să îi oprească pe cei care vor să taie ilegal copaci.

În județul Vaslui, problematica poluării este întâlnită în aspectele mai cotidiene ale vieții. Majoritatea primăriilor din județ nu au implementat încă sisteme prin care să se colecteze selectiv deșeurile, ca mai apoi acestea să poată fi reciclate. Cetățenii au surprins, deseori, în imagini, o realitate dură: puncte de colectare unde deșeurile nu au mai fost colectate de zile întregi.

Aerul irespirabil este de asemenea o problemă în județul Vaslui, în special în municipiile și orașele județului. Lipsa alternativelor de ocolire a localităților face ca majoritatea traficului greu să treacă direct prin oraș. Astfel, cetățenii respiră noxele emise de sutele de mașini care ar fi putut ocoli orașul, dacă ar fi avut o alternativă.

În primul rând, Dan Barna luptă pentru ca tăierile ilegale de lemn să fie oprite! Lemnul este o resursă strategică iar pădurile fac obiectul securității naționale a României, prin urmare combaterea fenomenului tăierilor ilegale va fi tratată cu prioritate în CSAT.

Protecția mediului reprezintă, in egală măsură, o diminuare a corupției. In jurul resurselor naturale se vehiculează̆ sume uriașe care alimentează̆ corupția, sute de milioane de euro anual. Protejând mediul se reduc substanțial sursele de corupție, cum sunt exploatarea ilegală lemnului, retrocedările ilegale de păduri sau tranzacțiile obscure cu certificate verzi.

Județul Vaslui are dreptul la un mediu sănătos. Aerul pe care îl respirăm, aerul pe care îl respiră și îl vor respira copiii și nepoții noștri, este puternic afectat de măsurile pe care le implementăm acum.

Nu putem aștepta încă 5 ani!

Printr-un vot pentru Dan Barna, candidatul USR PLUS, vasluienii pot contribui direct la protejarea mediului și îmbunătățirea calității vieții.

 Material de propaganda electorală.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: