Invatamant

Liceul „Dimitrie Cantemir” Fălciu, în sărbatoare de ziua patronului spiritual

Cei peste 610 de preșcolari și elevi ai Liceului „Dimitrie Cantemir” Fălciu se află de două zile, alături de cele 52 de cadre didactice, în sărbătoare, marcând cea de-a doua ediție a zilelor școlii. Pe lângă activitățile artistice desfășurate în incinta unității de învățământ, conducerea școlii a organizat și un simpozion intitulat „Veșnicia s-a născut la sat”. 
Liceul „Dimitrie Cantemir” Fălciu este în sărbătoare. Așa cum s-a întâmplat și anul trecut, conducerea unității de învățământ și-a celebrat patronul spiritual, ocazie cu care au fost organizate o serie de activități atât în incinta liceului cât și în școlile de structură. În debutul evenimentelor, zeci de elevi au prezentat un program artistic, din cadrul căruia nu a lipsit o paradă a costumelor populare confecționate chiar în atelierele liceului. De asemenea, au fost organizate concursuri între elevi, cei mai buni dintre aceștia fiind premiați. După programul artistic de la liceu, invitații veniți de la alte unități de învățământ din județ, împreună cu șefa Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Gabriela Plăcintă, și administrația locală de la Fălciu au vizitat centrul „after school”, acolo unde 30 de copii din comună sunt beneficiarii unui program social al primăriei. Prima zi de manifestații s-a încheiat cu un simpozion intitulat „Veșnicia s-a născut la sat”.
„Este un fapt lăudabil că cei din Consiliul de Administrație al liceului au decis să organizeze aceste manifestări dedicate patronului spiritual al unității de învățământ. Am participat la o activitate frumoasă la școală, unde toți copiii, de la cei de grădiniță la liceeni, s-au pregătit foarte bine. Am rămas impresionat și de consistența cuvântărilor din cadrul simpozionului. De aceea, merită felicitați toți pentru efortul depus”, ne-a declarat primarul comunei Fălciu, Neculai Moraru.
Zilele Liceului Fălciu se vor încheia astăzi, cu activități în toate școlile de structură, desfășurându-se inclusiv vizite reciproce ale elevilor. (Ionuț PREDA)

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button