Home » Social » Activități informative și preventive desfășurate de polițiștii vasluieni, săptămâna trecută

Activități informative și preventive desfășurate de polițiștii vasluieni, săptămâna trecută

În perioada 21 – 25 octombrie, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au desfășurat activități informativ-preventive pe raza întregului județ, cu tematică privind prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor, prevenirea violenței împotriva femeilor, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și siguranța rutieră.

„În cadrul Programului național „Școala Altfel”, elevi și cadre didactice ale Școlii Gimnaziale „Elena Cuza” au participat la următoarele activități: 45 de elevi și 4 cadre didactice au fost instruite de către polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciul pentru Acțiuni Speciale, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, pe tema combaterii victimizării minorilor; 20 elevi și 1 cadru didactic au fost instruiți de către polițiști din cadrul Biroului Rutier Vaslui – Poliția Municipiului Vaslui – pe tema siguranței rutiere, dar și a celei online.”, se arată în comunicatul de presă transmis de IPJ Vaslui.

Douăzeci de copii din cadrul Centrului de Tineret Negrești și zece copii aparținând Complexului de Servicii Sociale Negrești au fost vizitați de ofițerii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Vaslui, în vederea desfășurării unor activități de informare ce vizau următoarele teme: prevenirea delincvenței juvenile, prevenirea victimizării minorilor, prevenirea consumului de droguri, respectiv siguranța pe Internet.

În cadrul proiectului național „Fără discriminare”, polițiștii s-au aflat în mijlocul elevilor de la Școala Gimnazială „Cezar Botez”, comuna Cozmești, sat Fâstâci (125 elevi și 8 cadre didactice). Totodată, polițiștii au desfășurat activități de informare prin care s-a urmărit prevenirea furturilor din locuințe/anexe gospodărești în Fâstâci. Persoanele cu risc de victimizare au primit informații legate de măsurile de protecție pe care fiecare trebuie să le cunoască și să le adopte pentru propria siguranță, dar și pe cea a familiei și a comunității în care trăiește (80 persoane).

„În comuna Albești 25 de persoane au discutat cu polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și CAPC, pe tema violenței în familie. În cadrul activității s-a pus accent pe importanța protejării familiei, pașii pe care victima trebuie să îi urmeze în cazul apariției unor infracțiuni, precum și drepturile acesteia. Totodată, oamenilor le-au fost prezentate reglementările legale privind emiterea ordinului de protecție și a ordinului de protecție provizoriu , precum și modalitățile de sesizare.”, a precizat conducerea IPJ Vaslui.

Pe parcursul activităților s-au difuzat diverse spoturi audio-vizuale și prezentări, fiind, de asemenea, distribuite și mai multe pliante cu mesaje informativ-preventive, adaptate vârstei și nivelului de înțelegere. (A.P.)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: