Home » Justitie » „Recoltă” bogată: amenzi de 21.500 lei, șase permise reținute și șapte certificate de înmatriculare confiscate

„Recoltă” bogată: amenzi de 21.500 lei, șase permise reținute și șapte certificate de înmatriculare confiscate

Polițiștii vasluieni au acționat zilele trecute în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat din mediul rural.

Prin desfășurarea acțiunii preventiv-reactive s-a urmărit creșterea autorității poliției și asigurarea respectării legii prin prezența activă a lucrătorilor, pentru prevenirea activității infracționale și creșterea vizibilității elementului polițienesc în zonele cu risc criminogen ridicat, vizând, cu precădere, depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală și a bicicliștilor care nu respectă normele la regimul rutier. De asemenea, s-a avut în vedere depistarea conducătorilor de vehicule care conduc sub influența băuturilor alcoolice, acest tip de abateri reprezentând, în mediul rural, principalele cauze generatoare de accidente rutiere cu victime omenești.

„Cu ocazia filtrelor instituite au fost verificate peste 130 de vehicule, legitimate peste 150 de persoane și testați alcoolscopic peste 130 de conducători de vehicule și, ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 21.500 lei. De asemenea, polițiștii au reținut șase permise de conducere (neacordare de prioritate – vehicule, neacordare prioritate – pietoni și conducere sub influența alcoolului) și șapte certificate de înmatriculare (valabilitatea expirată a inspecției tehnice periodice, lipsa asigurării obligatorii de răspundere civilă auto și constatare defecțiuni tehnice).”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Polițiștii vasluieni vor acționa în continuare, în vederea impunerii unui climat de disciplină în rândul participanților la trafic și prevenirii producerii accidentelor rutiere. (A.P.)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: