Home » Social » Ajutoare financiare de urgență pentru locatarii apartamentelor branșate la sistemul centralizat

Ajutoare financiare de urgență pentru locatarii apartamentelor branșate la sistemul centralizat

de Dănuț CIOBANU

Consiliul Local Vaslui va aproba acordarea unor ajutoare de urgență pentru familiile/persoanele singure, racordate la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice. Banii vor fi alocați de la bugetul local pentru persoanele care au utilizat pentru încălzirea locuinței energie termică, apartamentele nu sunt debranșate de la sistemul centralizat și nu au asigurat, în prezent, un sistem de încălzire funcțional.

Sprijinul financiar vizează familiile și persoanele singure cu venituri mici, în vederea asigurării unui sistem de încălzire și apă caldă menajeră alternativ sistemului centralizat. Ajutoarele de urgență se acordă în limita sumei de 3.000 lei/familie/persoană singură, în funcție de tipul locuinței, astfel: 2000 lei pentru apartamentele cu 1 cameră; 2.500 lei pentru apartamentele cu 2 camere; 3.000 lei pentru apartamentele cu 3-4 camere. Ajutorul de urgență se acordă o singură dată, în acele cazuri în care nu există un sistem de încălzire a locuinței alternativ și nu se poate furniza energie termică în sistem centralizat în sezonul rece 2019 – 2020.

Pentru a primi banii, familiile și persoanele singure din municipiul Vaslui trebuie să îndeplinească o serie de condiții: venitul net lunar pe membru de familie până la nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată, dar nu mai mult de 3.000 lei pentru întreaga familie; au utilizat pentru încălzirea locuinței energie termică furnizată în sistem centralizat, nu sunt debranșați de la acest sistem și nu au asigurat un sistem de încălzire funcțional; nu dețin altă locuință în afara celei pentru care au beneficiat de energie termică în sistem centralizat; nu dețin terenuri în proprietate; proprietarii și/sau membrii familiei acestora locuiesc efectiv în locuința care a fost racordată la rețeaua centralizată de termoficare.

Ajutoarele de urgență se acordă la cererea proprietarului apartamentului sau titularului contractului de închiriere, însoțită de acte doveditoare privind componența și veniturile familiei, verificarea informațiilor și datelor urmând a se face prin anchetă socială, potrivit modelului folosit pentru acordarea ajutoarelor de urgență, prevăzut în normele de aplicare a Legii nr. 416/20016.

Sumele necesare pentru plata ajutoarelor de urgență se vor prevedea în bugetul de venituri și cheltuieli al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Vaslui, pe anul 2019, la rectificarea acestuia.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: