Home » Justitie » Sancțiuni de peste 24.500 lei date de polițiștii vasluieni

Sancțiuni de peste 24.500 lei date de polițiștii vasluieni

Polițiștii vasluieni au acționat pe 26 octombrie în vederea depistării persoanelor care comercializează produse contrafăcute sau falsificate, fără documente legale de proveniență și fără evidențierea operațiunilor comerciale, care se sustrag astfel de la plata taxelor și impozitelor aferente.

“Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 30 de agenți economici și legitimate peste 55 de persoane. Astfel, au fost constatate 4 infracțiuni prevăzute și pedepsite de Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.”, se arată în comunicatul de presă trimis de IPJ Vaslui.

De asemenea, polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, dintre care cinci pentru încălcări ale legii privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și cinci pentru abateri privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de peste 24.500 de lei. Mai mult, a fost confiscată suma de 1.600 lei, cât și bunuri (articole vestimentare, cosmetice, aparate electrice, jucării și detergenți), în valoare totală de peste 4.500 lei, comercializate fără documente legale de proveniență. De asemenea, au fost indisponibilizate, în vederea cercetării, peste 125 de produse (obiecte de îmbrăcăminte și rechizite școlare) susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 8.000 lei. (A.P.)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: